Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві


День Знань розпочався рано-вранці незвичайною рекламною акцією, яка вже стала традицією: мотоциклісти та бібліотекарі з бібліотечними прапорами завітали на шкільні лінійки до київських шкіл №24 та №163, щоб привітати учнів з Днем Знань та запросити на свято у бібліотеці. Продовжив святкові заходи перший урок «Україна – єдина країна» для восьмикласників школи № 163 у читальній залі для старшокласників.



А вже о 12-00 розпочалася головна частина першовересневого свята, на яку з нетерпінням чекали кращі читачі головної дитячої книгозбірні, тому що саме тут підводили підсумки програми літнього читання. Генеральний директор бібліотеки Алла Іванівна Гордієнко зачитала Постанову генерального штабу літньої кампанії 2014 року Національної бібліотеки України для дітей та вручила призи 12-ти лідерам програми «БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО», в якій на протязі канікул брала участь майже ціла бібліотечна сотня. Діти читали книги, писали відгуки про прочитане у соціальні мережі, рецензували рукописи, «працювали» екологами, волонтерами на літературному майданчику та «таємними» агентами дитячої бібліотеки – рекламували бібліотечні послуги у парках і скверах.

Директор бібліотеки зізналася, що вибрати кращих було дуже складно, адже активність читачів влітку вражала. Тому переможці визначалися шляхом чистісінької математики, але з урахуванням думок всіх бібліотекарів. Вирішено преміювати за учать у програмі літнього читання:

    Мар’яну Камаралі та Настю Вельченко як кращих волонтерів;

    Владислава Іванцова як найактивнішого рекламного агента;

    Поліну Лесечко за відгуки про прочитані книги у соціальних мережах;

    Шемета Артема за перемогу в акції «Не проспи книгу»;

    бабусю нашої читачки Анастасії Труш Людмилу Василівну у номінації «СУПЕР-БАБУСЯ»

КРАЩИМИ ЧИТАЧАМИ, лідерами читання бібліотечного літа визнані:
Павло Фурманенко, Оля Роговик, Настя Ніколаєнко , Єгор Сосницький і маленька читачка Любочка Марченко та її СУПЕР-мама Катерина, яка прочитала разом із своєю донечкою Любочкою 88 книжок!
ГРАН-ПРІ програми БІБЛІОТЕЧНЕ ЛІТО – 2014 отримала КРАЩИЙ ЧИТАЧ, лідер операції «Літературний критик», волонтер та рекламний агент, активний учасник всіх без винятку літніх програм, а тому ще й БІБЛІОТЕЧНИЙ МІЛЬЙОНЕР - Богдан Катерина!



На свято завітали почесні гості, друзі та партнери бібліотеки: депутат Київради, голова громадської організації "Рідні Нивки" Костянтин Яловий, голова Всеукраїнського об'єднання "Жінки України" Валентина Дзиганська, а також начальник відділу бібліотек Міністерства культури України Марія Височанська. Головним в усіх вітальних словах було побажання миру та злагоди, єдності нашої держави.



Екологічна частина свята розпочалася стартом ЕКО-квесту, маршрут якого пролягав через Сирецький гай, в якому три команди юних екологів виконували різноманітні інтелектуальні завдання, збирали сміття та висаджували кущі на території бібліотеки.



В цей час решта учасників свята перебралася тимчасово до бібліотеки, у стінах якої паралельно проходило безліч заходів для дітей усіх вікових категорій: голосні читання для малюків «Дивовижні пригоди з Всеволодом Нестайком», екологічні жмурки, зустріч з представниками Київського товариства захисту тварин, презентація книги від автора Олени Крижановської, вернісаж художніх робіт від Національного еколого-натуралістичного центру та різноманітні майстер-класи: від гуртка «Весела майстерня» і майстер-класи в техніках орігамі та айріс-фолдінг, а також багато іншого.



Наприкінці свята всі разом зустрічали команди учасників ЕКО-квесту та нагородили їх призами і подарунками від Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, за підтримки якого проходило свято.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей