Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

      Зоопарк! : віммельбух-розмальовка / іл. К. Гьортлер. – Київ : Артбукс, 2016. – 32 с. : іл.

      Це книжка віммельбух, тобто розвивальна книжка-розглядалка для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями. Цього разу ласкаво просимо до зоопарку! На сторінках цієї книги слони хлюпаються у воді, стежками гуляють пінгвіни, папуги роблять гімнастику, а снігові барси насолоджуються холодними сніжними днями. А на додачу, ви ще й все це можете розфарбувати.


      Тувім Ю. Слон Трубальський : вірші для дітей / Ю. Тувім ; з пол. пер. М. Кіяновська ; намал. В. Штанко. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2016. – [45] с. : іл.

      До збірочки увійшли грайливі і дотепні вірші відомого польського поета. Ви дізнаєтесь про пана Тралялинського і його співочу сімейку, про забудькуватого слона Трубальського та про небезпечну мандрівку пана Малюсевича тощо.




      Оксенов О. Світ тварин шести континентів : іл. енциклопедія / О. Оксенов ; пер. з рос. Жирокіної Ю. ; іл. матеріал та худож. оформ. Турбаніст Д. – Харків : Кристал бук, 2016. – 63 с. : іл. – (Серія « Велика книжка»).

      А чи знаєш ти, що: назва тварини «бегемот» складається з двох грецьких слів «кінь» і «річка», гепарди – єдині великі кішки, нездатні гарчати, горили для ночівлі будують гнізда з трави та гілок, а роги у носорога складаються з креатину – білка що входить у людський волос? Про все це ти зможеш прочитати на сторінках цієї чудової енциклопедії.



      Цушко С. Дощик вибіг на перон / С. Цушко ; мал. М. Шишкану. – Харків : Школа, 2016. – 79 с. : іл. – (Серія «Шедеври української дитячої поезії»).

      Чи вважаєш ти себе справжнім мрійником? Якщо так, то ця збірочка веселих жартівливих віршиків саме для тебе. Ти зможеш побувати на хоробрих, хвостатих, бдж-ж-жолинних сторінках, досхочу пореготати на кумедних, пустотливих, невгамовних сторінках, відпочити на сонних, смачних, морських сторінках, щось дізнатись із ввічливих, кмітливих та розумних сторінок. Давай, починай мандрувати!



      Сучасна дитяча енциклопедія : факти, відкриття, фантазії : [пер. з італ.] / авт. тексту М. Л. Боцці, В. Палаццоло, Р. Палаццескі, Е. Праті ; худож. Р. Анелло [та ін.]. – Київ : Махаон-Україна, 2016. – 251 с. : іл.

      Цікава яскрава енциклопедія познайомить тебе з навколишнім середовищем. З її сторінок ти дізнаєшся про те, хто такі динозаври, як утворюються заскам’янілості, які види ссавців полюють поряд, які тварини живуть під землею, чому сонце влітку світить яскравіше. А ще ти прочитаєш про будову тіла людини, та про те, як вирости сильним і здоровим.

     Енциклопедія яскраво проілюстрована.



      Чапек Й. Оповідання про песика й кицю. Як вони разом господарювали та ще багато про що / Й. Чапек ; худож. О. Курдюмова. – Харків : Віват, 2016. – 79 с. : іл. – (Серія «Мрійники»).

      Головними героями збірочки є невгамовні звірятка, найкращі друзі – песик та киця. Вони мешкають на узліссі в невеликому будиночку. Щодня з песиком і кицею трапляються кумедні пригоди: то вони разом миють підлогу то котик песиком, то песик котиком, то печуть торт, навіть, грають вистави. А одного дня вони знайшли справжню ляльку та вирішили разом про неї піклуватися. Ну, а що з цього вийшло ти дізнаєшся прочитавши книжку.

      Ця збірочка оповідань написана та проілюстрована відомим чеським письменником-класиком дитячої літератури. Твої батьки в дитинстві також познайомилися з героями його книжки у відомому мультфільмі «Кошеня на ім’я Гав».

      Повх Л. Як цуценя сніжинки ловило : кн. для дівчаток і хлопчиків, їхніх мамусь і татусів, бабусь і дідусів / Л. Повх ; худож. оформ. М. Ходанич. – Ужгород : Карпати, 2015. – 78 с. : іл.

      До цієї збірочки увійшли веселі вірші та серйозні, майже філософські, проте дуже дитячі оповіді про рідний край, життя дітей і світ природи, про різне сприйняття подій людьми.
      У 2015 році ця збірочка визнана кращим виданням для дітей, що вийшло на Закарпатті, а у 2016 її автор стала лауреатом обласної премії імені Ф. Потушняка.



      Гуменюк Н. Манюня і Марципан : оповідання для дітей / Н. Гуменюк ; худ. А. Гупало, Т. Кравченко. – Луцьк : Твердиня, 2015. – 106 с. : іл.

      Веселі, сповнені тепла та гумору оповідання, що увійшли до цієї збірочки познайомлять тебе з загадковим, а часом й кумедним світом тварин. Ти дізнаєшся: як потоваришували між собою велика лосиха Манюня та маленький котик Марципан, чому хлопчик на ім’я Святослав став кожного дня годувати білочку, як змогла дівчинка Ліза допомогти воронячій родині тощо.




      Костіна Ю. О. Тварини України : дит. кольор. енциклопедія / Ю. О. Костіна ; худож. Перепелиця О. К. – Київ : Кристал Бук, 2015. – 79 с. : іл.

      У цій енциклопедії ти знайдеш все про чудовий тваринний світ нашої України. Ти дізнаєшся: чому комарі кусаються, чи співають комахи, чи є в Україні отруйні риби, чим можуть здивувати бджоли, чи можна витягти черепаху з панцира, як риби піклуються про потомство, та яких звірів називають напівводяними тощо. А щоб тобі було зрозуміліше, кожна розповідь про тваринку прикрашена чудовими ілюстраціями відомої художниці Олени Перепелиці.



      Оповідання про тварин : зб. оповідань / [авт.]: К. Д. Ушинський, І. С. Тургенєв, Д. Н. Мамін-Сибіряк, Л. М. Толстой, К. О. Коровін : пер. з рос. Н. В. Томашевської ; худож. В. А. Овчінніков. – Харків : Пегас, 2014. – 63 с. : іл. – (Веселка) (Виховуємо особистість) (Шкільна бібліотека).

      До збірочки увійшли кумедні та часом сумні оповідання про життя тварин. Ти дізнаєшся про незвичайні вияви сміливості, прихильності й любові братів наших менших. А саме: яка користь від задиркуватої корови, на що здатна кішка заради кошенят, чи зможе білка потоваришувати з людиною тощо.



      Кваша О. Прекрасні тварини нашої країни : поет. зб. для дітей дошк. та мол. шк. віку / О. Кваша ; іл. авт. – Миколаїв : Видавець Шамрай В. П., 2014. – 59 с. : іл.

      До цієї збірки увійшли вірші автора про чарівний світ природи, особливості і повадки диких і свійських тварин, та їх користь. Нажаль 7 липня 2015 року, захищаючи Батьківщину, Олексій Дмитрович Кваша загинув, залишивши лише одну збірку віршів, а другу так і не встиг надрукувати.




      Прохасько М. Куди зникло море / М. Прохасько, Т. Прохасько; худож. М. Прохасько. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 87 с. : іл.

      У Буковому лісі живе велика кротяча родина. Одного разу дорослі кроти зі старшими дітьми поїхали у далекі краї, де росте виноград, з якого можна заготувати родзинки, залишивши малечу вдома. Залишені самі на себе Муркавка, Повз і Мартіна «відриваються» на концерті Соні Садової; переживають страх, що Горностай може захопити їхній дім; у Грабовому лісі за рікою шукають пригод, у результаті яких потрапляють у недобре товариство трьох «крутих» кабанчиків Ніф-Ніфа, Нуф-Нуфа і Наф-Нафа. Словом справжній детектив. А у кінці книжки на тебе чекає сюрприз.

      Як ти вважаєш, чи можна дружити з такими «крутими» кабанчиками?


       Тумко І. Атлас тварин / І. Тумко ; іл. І. Зарубіної. – Харків : Віват, 2015. – 143 с. : іл. – (Серія «Великий ілюстрований атлас»).

      В атласі представлені 250 різноманітних видів фауни. Вони розділені по ареалах розповсюдження, й класифіковані на наземних, летючих і водяних. Наприкінці книжки подано зручний алфавітний покажчик. Цікаві факти, натуралістичні акварельні малюнки, зручний формат. У цій книжці є все для того, щоб вона стала улюбленою для всієї родини.


       Екгольм Я. Людвіґу Прехитрому – ура-ура-ура! / Я. Екгольм ; пер. Т. Вакуленко ; іл. В. Харченка. – Харків : Школа, 2015. – 142 с. : іл. – (Дитячий бестселер).

      Ларсони – це найбільша, найхитріша лисяча родина в цілому лісі, що складається з тата, мами та чотирнадцяти лисенят. Наймолодший з них – Людвіг Чотирнадцятий. Саме про нього та його благородні вчинки ця історія... Видання чудово ілюстроване.


Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь





       Яковенко К. Чарівна бабусина скринька / К. Яковенко ; вступ. ст. М. Єременко ; худож. оформ.: Горобей В. Р., Шаповал А. Д. – Вид. 2-ге, допов. – Запоріжжя : [б. в.], 2014. – 185 с. : іл.

      Збірка оповідань, віршів та казок запорізької письменниці. З її сторінок ти дізнаєшся, як допоміг дід Улас журавликам, як Катруся врятувала синичку, тощо. Також прочитаєш цікаві віршики та казочки, героями яких є – лисичка, песик Пірат, котик Василько, жабка, їжачок, зайчик.


       Тіханов О. А. Хто? Що? Як? Чому?: енциклопедія для дітей: Т. 2 : (Про тварин) / Тіханов О. А., Рудницька О. Г. ; худож. О. О. Трусова. – Харків : Сінтекс, 2014. – 63 с. : іл. – (Серія «Сонечко»).

       Ця книга є продовженням відповідей на твої можливі запитання про тварин. Ти дізнаєшся, кого називають плазунами, які тварини орієнтуються у просторі та часі, як птахи впізнають один одного, чому павичі розпускають пір’я, що таке попелиця, чи є у риб нюх, тощо.

Склади пазл "Хто? Що? Як? Чому?"

       Тіханов О. А. Хто? Що? Як? Чому?: енциклопедія для дітей: Т. 1 : (Про тварин) / Тіханов О. А., Рудницька О. Г. ; худож. О. О. Трусова. – Харків : Сінтекс, 2014. – 63 с. : іл. – (Серія «Сонечко»).

       Енциклопедія допоможе тобі познайомитися з різноманітним світом тварин, дізнатися багато нового й захоплюючого про них. Читаючи її, ти знайдеш відповіді на такі запитання : чи існували дракони, хто такий бронтозавр, стегоцефал. Де живуть носороги, чому олені скидають роги, хто з тварин живе на світі найдовше, тощо.




       Пасічник Н. Терезка з Медової Печери : моїй таксі Сюзі присвячую / Н. Пасічник ; худож. І. Ключковська. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 63 с. : іл.

       Зворушлива книжечка про собачу дружбу. Маленька такса Терезка та сусідський пес Бровко розмовляють про далекі країни, про слонів, про сни, про любов, відвідують виставку собак, мандрують сторінками улюблених книг та полюють на чупакабру. Ця повість відзначена першою премією конкурсу «Коронація слова».

      У тебе вдома є собака?



       Маклеррен Е. Гора, що покохала пташку / Е. Маклеррен ; іл. С. Ейткена ; пер. О. Заєздного. – Тернопіль : Підруч. і посіб., 2014. – 32 с.: іл.

       Зворушлива історія про дружбу пташки з одинокою горою. Видання навчає толерантності, вірності, турботи про інших, відповідальності за свої вчинки. Книжка випромінює добро, любов, надію.

Склади пазл "Гора, що покохала пташку"

       Гуцало Є. Зайці в полі варять борщ / Є. Гуцало ; намал. О. Кваша. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 43 с. : іл.

       Це невелика збірочка дотепних веселих віршиків дитячого письменника, класика української літератури Євгена Гуцала. Для тебе він по новому відкриває світ загадкової природи. Тут ти зможеш дізнатися про зустріч ворони з Лісабону та крука із Прилук. Про це пісенька двох павучків. Познайомишся із левом, лосем, бобром, півнем, нутрією, бабаком, тощо. І все це зображено в ілюстраціях відомої української художниці Ольги Кваші.

Склади пазл "Зайці в полі варять борщ"



       Манкель Г. Кіт, що любив дощ : повість / Г. Манкель ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; худож. Ю. Радіч. – Київ : Махаон-Україна, 2014. – 111 с. : іл.

       Зворушлива історія про дружбу маленького шестирічного хлопчика Лукаса та його улюбленця – Котика Вуглика. Автор – відомий шведський письменник, режисер, видавець, лауреат багатьох премій.


      А ти любиш домашніх тварин?

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей