Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

   Арєнєв В. Справа про зухвале викрадення пташенят / В. Арєнєв ; намал. Л. Квітка. – Харків : Ранок, 2019. – 63 с. : іл. – (Серія «Читальня», рівень 3).

   Головний герой книжки – вчитель літератури пан Єнот. Одного ранку він знайшов у лісі голодне пташеня, яке хотіло їсти, воно впало на замлю. Ось тут батьки пташеняти і розсказали Єноту, що хтось викрав яйця із гнізда, а зараз хотів викрасти пташеня. Тепер птахам не потрібно переживати, адже за справу береться пан Єнот, а він точно розпутає справу!

   А ще у книжці автор підказує, де поставити наголос у проблемному слові, а також в ігровій формі залучає до лінгвістичного аналізу через завдання наприкінці книжки.


   Кокотюха А. Не той хлопчик / А. Кокотюха ; мал. М. Паленко. – Харків : Ранок, 2019. – 63 с. : іл. – (Серія «Читальня», рівень 3).

   Головних героїв – хлопчика Стаса та дівчинку Лесю – викрадають бандити, коли вони поверталися зі школи додому. Бандити хочуть отримати викуп за хлопця, адже його батько бізнесмен. Як помилка злочинців врятує життя дітям? Хто врятує дітей?

   А ще ти зможеш виконати завдання, які розміщені вкінці книжки.


   Гаврош О. Різдвяна історія ослика Хвостика : повість / О. Гаврош ; худож. С. Сова. – Київ : Фонтан казок, 2019. – 125 с. : іл. – (Добрі пригоди).

   У карпатському селі Підгірці сталася надзвичайна подія, у панотця Теодора викрали віслюка Хвостика. А він був справжнім актором, який грав у різдвяному вертепі. За розслідування береться дільничний поліцейський Степан Кузька. А Хвостик, після втечі від злодіїв, мандрує лісом, зустрічаючи на своєму шляху, різних людей поганих та хороших.

   Захоплива й весела історія прикрашена чудовими ілюстраціями відомої художниці Світлани Сови.

   Баншерус Ю. Справа для Квятковського. Рожевий шкільний привид / Ю. Баншерус ; з іл. Р. Бучкова. — Харків : Ранок, 2018. — 80 с. : іл. — (Серія «Ein Fall fur Kwiatkowski).

   В одній школі завівся рожевий привид. Кожного вечора він з’являється і лякає завгоспа школи пана Комісарека. На допомогу приходить відважний детектив Квятковський. Хлопець вчиться не дуже добре, але заплутані справи розкриває, як горіхи лущить! Квятковський не вірить у привидів, тому розплутає цю загадкову справу!

   Книгу відзначено премією імені Хансйорга Мартіна.


   Голубєва О. Неймовірні пригоди Мандарини Сергіївни / О. Голубєва ; намал. Г. Осадко. — Харків : Ранок, 2018. — 109 с. : іл.

   У тебе є бабуся. А чи зможе вона стати супербабусею? Мандарина Сергіївна саме така. Понад усе вона любить онуків та полюбляє пекти їм пиріжки. Головна героїня книги приходить на допомогу усім, хто цього потребує. Вона рятує лісових мешканців від пожежі. Допомагає стоматологам, яких проковтнув бегемот. Навіть, уберігає мешканців невеликого острова, який може піти під воду. Ось про такі неймовірно кумедні пригоди йдеться в оповіданнях цієї збірочки. Можливо і твоя бабуся така?


   Вдовиченко Г. 36 і 6 котів-детективів / Г. Вдовиченко ; намал. Н. Гайда. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 143 с. : іл.

   І знову перед нами добре знайомі котики з квартири пані Крепової. І знову ми одразу занурюємося в карколомний світ пригод, радощів і прикрощів хвостато-вухатих улюбленців. Тепер перед вами справжній детектив, загадка викрадення дряпопису. Чи вдасться знайти картини? Чи зуміють коти зупинити грізного викрадача? Чи під силу їм розгадати загадки минулого?


   Вдовиченко Г. Чорна-чорна курка / Г. Вдовиченко ; худож. оформ. Н. Гайди. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 51 с. : іл.

   На сільському подвір’ї серед птаства є особлива чорна-чорна курка-мрійниця. Вона мріє літати, і для здійснення своєї мети постійно вдосконалює свої вміння. Старання цілеспрямованої, сильної й кумедної героїні не марні, хоча навколо й багато тих, хто не вірить у її високий політ! Та байдуже, адже наша чорна-чорна курка не здається!

   А доповнюють цікавий сюжет книжки чудернацькі, кольорові й дотепні ілюстрації відомої художниці.

   Лейсен О. Правдива історія адмірала Брехунеля / О. Лейсен ; худож. Р. Сахалтуєв та М. Александров. – Київ : MMXVII : Видавець Ольга Сімонова : Розумна дитина, 2017.

   У головного героя книжки – адмірала Брехунеля викрадено морську свинку на ім’я Роні. Отже хтось хоче потрапити на таємничий Острів! Але ж таємницю цього острова знали двоє… Адмірал Брехунель зі своєю командою: коком Мин Таєм, боцманом Янсенем та його підопічною восьмирічною дівчинкою Тіллі, вирушає в небезпечну подорож!

   Сюжет цієї пригодницької історії кумедний та динамічний. Гумор присутній майже в кожному реченні. Та найбільшою родзинкою є – ілюстрації, адже їх малювали два різних за стилем художники. В книзі використано поєднання кумедних коміксів художника Р. Сахалтуєва та повнометражних історій, з промальованими найменшими деталями, від М. Александрова.

   Вебб Г. Детектив Мейзі Хітчінз, або Справа про вкрадений шестипенсовик / Г. Вебб ; з англ. пер. Е. Євтушенко ; іл. М. Ліндсей. – Кипїв : Форс Україна, 2017. – 173 с. : іл.

   Головна героїня детективу, звичайна дівчинка – Мейзі Хітчінз, врятувала цуценя, якого хтось хотів втопити. Треба негайно знайти того, хто спромігся на такий злочин! А ще, в її друга хлопчика Джорджа – неприємності. Хтось його підставив. Злочинець вкрав із каси гроші та частину підкинув хлопцеві. Це ж ще один зухвалий злочин! Треба негайно їх розслідувати! Мейзі Хітчінз разом із її вірним другом, врятованим цуценям Едді, береться до справи!



   Стівенсон Стів Сер. Агата Містері : Крадіжка на Ніагарському водоспаді / Сер Стів Стівенсон ; іл. С. Турконі ; пер. з італ. В. Чайковський. – Київ : Рідна мова, 2017. – 125 c. : іл. – (Дитячий детектив).

   Чотирнадцятирічному хлопцеві, студентові школи детективів «Ай-Інтернешнл» – Ларрі Містері на айнет прийшло термінове повідомлення: «Термінова місія до Ніагарського водоспаду?!» Який вже злочин стався? Невідомий злодій викрав коштовності із сейфа відомої оперної співачки, і зник у невідомому напрямку! Треба негайно звернутися до своєї обдарованої кузини Агати Містері. З її допомогою, вони обов’язково розплутають цей злочин!



Розв'яжи ребус

(Натисни на картинку - отримай правильну відповідь)

   Орлонь М. Остання пригода детектива Носика = Ostatnia przygoda detektywa Noska : повість / М. Орлонь ; пер. з пол. Н. Малетич ; іл. Є. Флісака. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 129, [4] с. : іл.

   Дія відбувається у провінційному містечку на початку ХХ століття. У майстерні годинникаря Ігнатія Братика зникла музична скринька, родинна реліквія місцевого аптекаря. Він напередодні приніс її відремонтувати. Але злодію не пощастило! Детектив Амвросій Носик зі своїм вірним кудлатим псом Кубою береться за справу!



   Лапікура В. Мурро і Гавчик. Розслідування починаються / В. Лапікура, Н. Лапікура ; худож. Н. С. Синегіна. – Харків : Юнісофт, 2016. – 126 с. : іл. – (Серія «Дитячий детектив»).

     У селі Старобелі живуть не лише люди та їхні тварини, а й домовики, мавки, русалки і навіть привиди. Одного разу хтось викрав свинячий окіст із комори дому господаря кота Мурра, пропало порося Свинтус, а у цуценяти Бублика, взагалі, вкрали хазяїна. Хто розплутає ці загадкові справи? За діло береться розумний, поважний детектив кіт Мурро та його безстрашний друг – цуценя Гавчик.



     Хрустальова О. Лісова сторожа. Справа № 1 : Таємничий ліс / О. Хрустальова, К. Матюшкіна ; пер. з рос. В. Криницький і О. Рута ; худож. В. Новосьолов. – Київ : Рідна мова, 2016. – 191 с. : іл. – (Серія «Прикольний детектив»).

     У цій суперзагадковій історії герої потрапляють у небезпечні ситуації і розгадують загадкові таємниці! Мишеняті Мишустику Пророче дерево видало дивне пророцтво. Він повинен усіх врятувати тим предметом, а може і не предметом, що є у нього в рюкзаку! Яка таємниця приховалась у рюкзаку? Що загрожує мешканцям Таємничого лісу?


Склади пазл "Мішустик"


       Ліндґрен А. Пеппі Довгапанчоха / А. Ліндґрен ; пер. зі швед. О. Сенюк ; худож. А. Джанік’ян. – Київ : Рідна мова, 2016. – 309 с. : іл.

       Неймовірно захоплююча дитяча пригодницька повість, що вийшла з-під пера шведської письменниці-класика, про дівчинку з дивним іменем – Пеппі Довгапанчоха. Вона – фантазерка, бунтарка, жартівниця, а її друзі – жваві, веселі дотепні діти, які постійно живуть у мріях і пошуках нових пригод.


       Капріа К. Джо Кораліна : Мюзикл мрії / К. Капріа, М. Мартуччі ; пер. з рос. В. Немашкало ; іл. А. Мерлі. – Харків : ПЕТ, 2015. – 104, [3] с. : іл.

       У Коледжі трьох чеснот ставлять мюзикл. Негайно потрібна головна героїня! Русалонька Джо знає – краще, ніж її подруга Лазурка, ніхто не зіграє. Але Лазурка дуже сором’язлива, не йде на проби. Однак, Джо придумає як її вмовити!



       Капріа К. Джо Кораліна : Мій друг тритон / К. Капріа, М. Мартуччі ; пер. з рос. В. Немашкало ; іл. А. Мерлі. – Харків : ПЕТ, 2015. – 101, [5] с. : іл.

       Тритон Кобі просто обожнює легендарний гурт «Сині Пузирі». Нарешті цей гурт їде до Іскристого Каналу! Але, що робити молодому тритону, якщо він саме в день виступу гурту повинен відбувати покарання? Відважна русалонька Джо відправляється до музикантів, щоб влаштувати несподіваний сюрприз для Кобі.


       Капріа К. Джо Кораліна : Скарб на дні моря / К. Капріа, М. Мартуччі ; пер. з рос. В. Немашкало ; іл. А. Мерлі. – Харків : ПЕТ, 2015. – 99, [8] с. : іл.

       На дні Іскристого Каналу життя вирує там, де живуть підводні мешканці. Підлітки Джо, Лазурка, Кобі і його шкідливий братик Блу не можуть всидіти на місці. Цього разу вони знайшли у вазі старовинний ключ. Потрібно негайно провести розслідування на вулицях Іскристого Каналу і знайти дорогоцінний скарб! Пригоди починаються!


       Капріа К. Джо Кораліна : Неідеальна русалонька / К. Капріа, М. Мартуччі ; пер. з рос. В. Немашкало ; іл. А. Мерлі. – Харків : ПЕТ, 2015. – 104, [3] с. : іл.

       Героїня цієї книжки, русалонька Джо Кораліна, переїжджає з батьком до Іскристого Каналу. У новому Коледжі трьох чеснот її навчають красі, елегантності і грації. Але як це важко, особливо коли ти мрієш стати дослідницею! Та для Джо нездоланних труднощів не існує, особливо коли поруч — двоє вірних друзів та кумедна домашня креветка!


       Нікітінський Ю. Таємниця фальшивої монети / Ю. Нікітінський ; іл. М. Александров. – Київ : Глоубері Букс, 2014. – 46 с. : іл.

       Головна героїня – дівчинка-детектив Юля, шукаючи місце для своєї схованки, знаходить монету з запискою «Не лізь – уб’ють!». Тут і починаються небезпечні пригоди з чаклунами та справжніми злодіями. Які ж таємниці чекають на Юлю? А ще, ти знайдеш у книзі багато цікавих фактів про гроші.

       Штанко К. Дракони, вперед! : пригодн.-детект. казк. повість / К. Штанко ; худож. К. Штанко. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2014. – 271 с. : іл.

       Герой повісті Михась Вербицький – справжній ботанік. Одного разу він скуштував блакитну грушу з драконячого дерева в ботанічному саду, а кісточку з неї крадькома прихопив з собою. З кісточки виросла чудернацька рослина, яка виявилася… юним фруктовим драконом. А молодший Мишків братик погриз цю драконячу кісточку, і тепер може перевтілюватися у симпатичне блакитне лускате драконеня. Ясна річ, сердешний ботан вклепався у жахливу халепу і попереду на нього, як на кожного порушника приписів і заборон, чекають тяжкі випробування, страшні небезпеки і, звичайно, неймовірні пригоди.

       Хрустальова О. Мулька – суперзірка. Кн. 1 : Викрадення чарівників / О. Хрустальова ; пер. з рос. Н. Кир’ян ; худож. В. Новосьолов. – Київ : Рідна мова, 2014. – 127 с. : іл. – (Серія «Прикольна книжка»).

       Хто не знає найрудіше і найрозумніше білченя Мульку, що мріє прославитися і стати знаменитим. А тут і нагода трапилася. У місті Березовому відбулися неймовірні події: з’явилися дивні істоти, зруйновано міцну греблю бобрів на річці, в саду викрадено яблука. А головне – хтось полює на чарівників. Відважне білченя одразу приступає до небезпечного розслідування, щоб відновити спокій міста. Чи впорається Мулька з цим завданням?


       Мензатюк З. Таємниця козацької шаблі : пригодн. повість / З. Мензатюк ; іл. І. Ключковської. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2006. – 159 с. : іл.

       Цікава пригодницька історія, яка ненав’язливо і з гумором введе тебе у світ легенд та історичних подій. Родина Руснаків, придбавши старенький пошарпаний автомобільчик Машку, вирушає на пошуки старовинної реліквії. Їм протистоять підступні темні сили – чорти приймають людські подоби і заважають сміливцям. Жвава мова, напружений, динамічний сюжет не дозволить тобі одірватися від читання, аж доки не буде перегорнена остання сторінка книжки.


       Гольмберґ О. Туре Свенсон, приватний детектив / О. Гольмберґ ; пер. зі швед. Г. Кирпа ; іл. Я. Гавриш. – Тернопіль : Навч. кн. – Богдан, 2010. – 135 с. : іл.

       З чого починається справжній видатний детектив? З усвідомлення себе справжнім видатним детективом – хай ще й не трапилася та велика справа, що прославить тебе на весь світ! Нарешті і найзатятішому і найкмітливішому з усіх приватних детективів Швеції детективу Туре Свенсону випала нагода спіймати знаменитого невловимого злочинця в містечку Лінгобонд. Він купив килим-літак, запасся в дорогу примусом і чайником, великою бляшанкою з сайками і вирушив у небезпечні та захопливі пригоди.


       Матюшкіна К. Кіт да Вінчі : Пірати Приморського моря / К. Матюшкіна ; вірші О. Тимофеєва ; пер. з рос. О. Думанська, Н. Кир’ян ; худож. К. Матюшкіна. – Київ : Рідна мова, 2015. – 189 с. : іл.

       До Звіриного міста буревій приніс піратський корабель. Знов до цього причетний злочинець-шахрай мишеня Зиза. З його допомогою пірати обікрали ціле місто та полонили білочку Бряку. Зиза ж вирішив стати королем Мавпячого острова. Хто його зупинить, поверне награбоване та врятує мавп? За роботу береться неперевершений детектив – Кіт да Вінчі.



       Вайброу І. Малий Вовчик – лісовий детектив / І. Вайброу ; пер. з англ. О. Стадника ; іл. Т. Роса. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 108 с. : іл.

       І знову веселі пригоди Маленького Вовчика! У цій книзі окрім Маленького Вовчика, Репетуна, Гаврика Воронька, Ведмедика Нормуса, Чухлі-Нюхлі, підступного пана Крутихвоста, на тебе очікують і нові герої - Жерлок Холмс та його Технослідопит. Усі вони разом намагатимуться розшифровувати таємничі послання, вивчати генні модифікатори, шукати вкраденого привида Вовчила-Хижачила та розплутувати страхітливі злочини.

      Ти читав інші книжки про Малого Вовчика?


       Вайброу І. Капосна книжка Малого Вовчика / І. Вайброу ; пер. з англ. О. Стадника ; іл. Т. Росса. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 143 с. : іл.

       Це перша книжка відомого британського дитячого письменника Іана Вайброу із серії книг про пригоди Малого Вовчика, який уже встиг полюбитися мільйонам дітей в усьому світі. Головний герой – добродушний та веселий Малий Вовчик з вовчої родини намагається з усієї сили стати справжнім Злим Вовком. Для цього він вирушає у школу поганців до свого дядька Вовчила-Хижачила, щоб дізнатися дев’ять правил поганця – кожне правило за якийсь поганський вчинок. А що з цього вийшло, ти дізнаєшся із цієї книжки кумедного змісту.



       Вайброу І. Піратська книга Малого Вовчика / І. Вайброу ; з англ. пер. О. Стадника ; іл. Т. Росса ; обкл. Н. Гайди. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2014. – 152 с. : іл.

       Маленький Вовчик, його молодший братик Чухля-Нюхля та їхні приятелі Репетун, ведмедик Нормус, Гаврик Воронько вирушають у мандри на пошуки Хапзабокових скарбів. На них очікують кораблі, шаблі, гармати, акули, острови та війна з найжахливішим страхіттям усіх морів, капітаном Фрошусем.


      Ти знаєш хто такі пірати?

      А корсари?


       Гарріс Дж. Нові казки дядечка Римуса, або Братик Кролик, Братик Лис та всі-всі-всі повертаються : з хитромудрими питаннями від Пана Черепахи / Дж. Гарріс ; мал. В. Харченка ; пер. з англ. О. Пугачової ; адапт. літ. переказ Т. Вакуленко. – Харків : Школа, 2014. – 176 с. : іл. – (Серія «Дитячий бестселер).

       Продовження пригод дотепного Братика Кролика та зухвалого Братика Лиса. У нових водночас кумедних і повчальних, справдешніх й фантастичних історіях, окрім добре знайомих героїв, з’являються й нові персонажі : пихатий Пан Лев, стара чаклунка Маммі-Баммі, слухняна Маленька Дівчинка, злостивий Кіт та багато інших. А також на сторінках книжки є й цікаві та хитромудрі питання від поважного та вельми розумного Пана Черепахи, на які тобі теж захочеться відповісти, коли ти прочитаєш книжку. Українською мовою перекладено вперше.

      А чи дивився ти мультфільм «Новосілля у Братика Кролика»?



       Єгорова Н. Пес Лопух узяв слід. Кн. 1 : Невловимі ласуни / Н. Єгорова ; пер. з рос. О. Грищенко ; іл. Ю. Єгорової за участю В. Коновалова та І. Горбунової. – Київ : Рідна мова, 2014. – 125 с. : іл. – (Читай! Відгадуй! Грайся!).

       Розкрити звірячий злочин, та ще й за участі банди «Цукрових грабіжників» – мрія кожного пса-нишпорки. Така нагода випала місцевому випускникові поліцейської собачої школи – Філі Лопухові разом з найкращими слідчими міста. Та чи зможуть вони розкрити таємницю банди, знайти втрачені скарби і виправдати невинного? Адже їм бракує досвіду.

       Захоплюючий дитячий детектив з яскравими ілюстраціями та цікавими завданнями занурить тебе у світ незвичайних пригод.

А собаки-поліцейські існують?

       Матюшкіна К. Ги-ги, смішно! / К. Матюшкіна, К. Оковитая ; худож. К. Матюшкіна, К. Оковитая, С. Каталова ; пер. з рос. Н. Іваничук, М. Савка. – Київ : Махаон-Україна, 2014. – 191 с. : іл. – (Прикольний детектив).

       Хто не знає про Бюро розшуку? Там живуть і працюють двоє відважних нишпорок Фу-Фу та Киць-Киць, які розкрили безліч таємниць та секретів. Вони і вдень, і вночі щось розслідують, когось рятують та за кимось слідкують. І знов щось сталося! Терміново потрібна допомога! Давай! Поринай разом з детективами у нові пригоди! Розслідування продовжуються.


      Ти знаєш що таке особливі прикмети?

      А ти знаєш хто такий зрадник?


       Матюшкіна К. Кіт да Вінчі. Справа № 3 : Навала сновид / К. Матюшкіна ; вірші О. Тимофеєва ; мал. Соні і Каті. – Київ : Рідна мова, 2014. – 207 с. : іл. – (Прикольний детектив).

       Нові гумористичні детективні пригоди геніального кота да Вінчі. На цей раз на Землю прибув дуже небезпечний прибулець, підступний загарбник Сонця та Землі – король сновид. Він вирішив, що Земля буде супутником Місяця. Його негайно треба зловити та перевиховати. Кіт да Вінчі вирушає у небезпечну «космічну» подорож. Та чи вдасться цього разу зупинити підступного злого Зизу? І хто врятує кота-детектива?

      А ти знаєш, що таке космічний супутник?


       Матюшкіна К. Лапи геть від ялинки! / К. Матюшкіна, К. Оковитая ; пер. з рос. Н. Іванчук ; вірші О. Тимофеєва ; вірші пер. М. Савка ; мал. авт. – Київ : Махаон-Україна, 2014. – 191 с. : іл. – (Прикольний детектив).

       Найсмішніший новорічний детектив! Двоє відважних нишпорок Фу-Фу та Киць-Киць розслідують пограбування найвідомішого мандрівника Вольгеруха. А це – небезпечні пригоди, захоплюючі гонитви, загадкові і таємничі події та найдивовижніше свято – Звіроновий рік зі Звір-Морозом і Звір-Гурочкою. Читай – і станеш не лише учасником свята, а й надбаєш немало детективних навичок.


      Ти знаєш, що таке фоторобот?

      А лабіринт?



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей