Студія "Екологія. Природа.Я" оголошується відкритою!

Опубліковано: 31 січня 2014

27 січня у центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» в Національній бібліотеці України для дітей відбулася перша зустріч студії «Екологія. Природа. Я», на яку завітали учні п’ятих класів гімназії №172 «Нивки» (28 чол.). Під час зустрічі ми обговорили стан навколишнього середовища України та Сирецького парку, біля якого розташовується наш центр –  про стан його забруднення. Ми обговорили американські молодіжні ініціативи зі збору сміття у парках та лісах і можливість проведення такого заходу у рамках нашого центру.

Усім відомий той факт, що величезною проблемою сьогодення є утилізація відходів. Але чому це так? Для того, щоб відповісти на це питання, ми разом з дітьми провели експеримент: підпалювали шерстяну та штучну нитку. Після згоряння штучна нитка перетворилася на жменю твердого матеріалу, а від шерстяної залишився лише попіл. Як висновок: краще купувати та носити одяг, зроблений з натуральних тканин, адже він не шкодить природі. Те ж саме стосується сумок та пакетів: краще використовувати пакети, які зроблені з тканини, або поліетилену, який розкладається за 3 роки.  

Вже на першому занятті учасники студії почали задумуватися над тим, що кожен з них може зробити для покращення стану навколишнього середовища.

 


Коментарі