Екскурс у світ фотографії та архітектури.

Опубліковано: 29 квітня 2014

Це історія про те як у нашому центрі "Вікно в Америку для майбутніх лідерів" проходило відразу два заходи. Ми назвали сьогоднішній день Днем мистецтва. Ще минулого місяця ми розпочали цикл екскурсів у світ американського мистецтва. Сьогодні до нас прийшли учні сьомих класів, щоб довідатися про історію американської архітектури,а учні дев'ятого класу завітали для того, щоб довідатися про історію американської фотографії 20-го століття. 

Що означають для вас  такі імена: Гордон Паркс, Брюс Девідсон, Арнольд Ньюман, Генрі Калахан чи Даяна Арбус? Для наших відвідувачів ці імена тепер знайомі,а їхні роботи будуть впізнаваними. Ці люди - видатні фотографи США, які не просто фотографували щось красиве, їхні фотографії та фоторепортажі зображали епоху, соціальний клас і тому ввійшли у історію фотомистецтва. "Американська готика" , "Ідентичні близнята" - це назви фотографій, які знає уся Америка, і за які колекціонери віддають шалені гроші. 

А ще відвідувачі переглянули американські фотографії, які нам нещодавно надіслав Центр інформаційних ресурсів Посольства США в Україні та фотографії українського мотомандрівника Валерія Кришеня, зроблені у США. 

Історія американської архітектури... це список з 150 найбільш популярних будівель та споруд США за версією Американського інституту архітектури. Ми розглянули не всі, але багато! От чи знаєте ви, що Джордж Буш поставив у Білому домі датчики руху, щоб економити на світлі? А Гранд Централ Термінал - найбільший у світі вокзал з 44 платформами та 67 коліями. Хмарочос Емпайер Стейт Білдінг налічує 102 поверхи і у висоту 442 метри.

Кожна група дізналася багато нового та цікавого.... приходьте до нас. Ми запрошуємо! 

 

 


Коментарі