Подорожуємо Сполученими Штатами Америки!

Опубліковано: 29 вересня 2014

28 вересня у День відкритих дверей в Національній бібліотеці України для дітей центр "Вікно в Америку для майбутніх лідерів"  провів інтерактивне читання книжки "The Scrambled States of America".

Прочитування відбувалося в три етапи: 

Спочатку разом з "індіанкою" читали книжку англійською мовою та перекладали її. За оповіддю, яку написала 12-річна американка Лорі Келлер виявлялося, що одного ранку, одного дня штат Канзас засумував. А причина була така: кожного ранку, кожного дня він стоїть на одному місці разом з одними і тими ж сусідами. І тоді його кращий друг штат Небраска запропонував провести вечірку. І тут почалося! Хтось запропонував помінятися місцями, адже перебувати на одному і тому ж місці  нудно вже всім! Але після такого експерименту Флориді було холодно, Міннесота обгоріла, Теннесі заливало дощем, а штат Канзас опинився на місці штату Гаваї і взагалі не мав з ким поговорити, бо був посеред океану! І тому всі штати вирішили повернутися додому.

На другому етапі прочитання книжки разом з "американкою" діти складали карту США та розставляли усі штати по місцях.

А на третій разом з "дівчиною з Гавайї" клеїли магніти - символи кожного штату. Так ковбойські чобітки та джинси популярні в штаті Техас, секвої проростають в штаті Каліфорнія, Луїзиану називають штатом пончиків, а в штаті Юта можна поблукати по Парку Арки. 

Всі учасники інтерактивного читання отримали подарунки від центру: фірмові ручки та закладки для книжок. 

Відвідувачам дуже сподобалося таке прочитання книжки,а ми й надалі плануємо продовжувати інтерактивні заходи "Веселе АнглоЧитання"!


Коментарі