Новорічний настрій

Опубліковано: 19 грудня 2014

У центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» в Національній бібліотеці України для дітей відбулася відео-мандрівка «Святкуємо Новий рік з цілим світом». Учні ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» ознайомились з традиціями та звичаями святкування Нового року у різних країнах, зокрема в: США, Австрії, Шотландії, Китаї, Іспанії, Італії, Японії, Угорщині та Великобританії. Найбільше сподобались традиції святкування в Японії, Італії та США.

У Японії однією з найяскравіших деталей оздоблення житла перед Новим роком є «Кадомацу» - квіткова композиція, в якій панує сосна, символ довголіття і витривалості. А ще перед Новим роком японці купують граблі. Граблі повинні бути в кожному будинку, без них наступний рік ніколи не настане. Вони потрібні, щоб японці могли  «загрібати» щастя!

У Італії в кінці року, що йде, зі всіх вікон летять старі або непотрібні речі. Італійці завжди піклуються про те, щоб вступити в Новий рік не тільки у оновленому інтер’єрі, але і одягнувшись у все нове.

У США зазвичай Новий рік зустрічають в колі друзів і, значно рідше, з сім'єю. Напередодні Нового року влаштовують паради, футбольні матчі і подібні видовищні заходи. Традиційно, Новий рік вважається днем початку нового життя. Багато американців планують до цього дня важливі зміни, наприклад, обіцяють після 1 січня кинути палити або почати займатися спортом. Роль Біг-Бена, чи годинника на Спаській башті, виконує годинник на Times Square в Нью-Йорку - його зображення транслюється по всіх телеканалах.

Кожен з учнів виокремив для себе спосіб проведення Нового року.

На завершення зустрічі кожен загадав подарунок, який хотів би отримати на  Новий рік та побажав один одному мирного неба над головою.

 


Коментарі