Святкове театралізоване дійство «Різдво в різних країнах світу»

Опубліковано: 17 грудня 2010

17 грудня в Національній бібліотеці України для дітей в інформаційному центрі «Вікно в Америку» було проведено святкове театралізоване дійство «Різдво в різних країнах світу». В актовому залі бібліотеки було представлено слайд-шоу про традиції святкування найшановнішого свята католиків в США, Англії, Німеччині, Італії, Фінляндії, Франції. Актори, учасники гуртка «Лінгвіст», втілювали всі різдвяні образи в ігровій формі на сцені. Глядачами були учні-читачі п’ятих класів гімназії «Нивки», загальна освітня школа № 154, №63, вчителі, батьки акторів (загальна кількість – прибл. 120 чол.). Інформація про театралізоване дійство буде висвітлена на Національному українському радіо в передачі «Школяда» найближчим часом.

Так як США – це країна іммігрантів, де багато традицій святкування Різдва були запозичені з європейських країн, то для кращого розуміння дітьми, як саме проводиться це свято, наші актори розповідали про різдвяні звичаї різних народів. Глядачі змогли познайомитись з такими персонажами свята як Санта Клаус, його помічники – літаючі олені, Ла Бефана, Пер Ноель, Пер Футар.
Головними темами театралізованого дійства було: найважливіше – це віра у диво, адже лише таким чином Санта Клаус, Святий Миколай, італійська Ла Бефана та інші зможуть втілити дитячі мрії в життя. Традиції різні, але Різдво – найшанованіше свято всіх народів.


Коментарі