Історичний екскурс «Ми проти рабства»

Опубліковано: 19 квітня 2011

4 квітня 2011 року в НБУ для дітей в Інформаційному центрі «Вікно в Америку» був проведений історичний екскурс (з використанням слайд-шоу) «Ми проти рабства» присвячений, проголошеному Генеральною Асамблеєю ООН , Міжнародному року людей африканського походження. Учасники – 22 учні 6-го класу ЗОШ №163.
Ця тема зацікавила наших відвідувачів, адже цей рік спрямований на зміцнення регіонального і міжнародного співробітництва на благо людей африканського походження. Історія афроамериканців почалася з довгого періоду поневолення (починаючи з 15-16 ст.). Інститут рабства був ліквідований тринадцятою поправкою до Конституції США, Чотирнадцята поправка проголосила повне громадянство та рівні права всіх людей, що народилися в США, а п'ятнадцята - гарантувала американцям африканського походження право голосу.
Три роки тому відбулося історичне явище – обрання Барака Обами першим президентом-афроамериканцем США.
Здивувало і обурило учасників історичного екскурсу те, що мільйони людей по всьому світу продовжують жити в рабстві, що сьогодні в будь-якій країні, яка розвивається є факти порушення прав і свобод громадян. Найдієвішим методом утримання раба на місці роботи, є, як правило, примусове вилучення документів, що засвідчують особу, або фізичне знущання. Але найчастіше і те, й інше.
Всі присутні одностайно прийшли до висновку, що «МИ ПРОТИ РАБСТВА!»



 


Коментарі