Спілкування про США зі стипендіатами програми Фулбрайт. Україна

Опубліковано: 30 травня 2019

 23 травня 2019 року в Національній бібліотеці України для дітей відбулася зустріч учнів 8-х класів Дитячої інженерної академії із представниками програми Fulbright в Україні. На зустріч завітали Декстер Блеквел (Dexter Blackwell) та Крістіне Нюгенд (Kristine Nugent). Вони розповіли про програму Фулбрайт в Україні, про рідні штати і визначні міста (Каліфорнія, Пенсільванія, Массачусетс) та про життя у Сполучених Штатах Америки загалом. А також, чому для втілення своїх проектів вони обрали саме Україну.

       Мета зустрічі – відкрити відвідувачам бібліотеки частинку справжньої країни США. Адже уявлення виявилися відмінними від справжнього життя в Америці.

 

       Спілкування відбувалося у двох групах.

       Декстер Блеквел розповів, що Каліфорнія – це найбільш населений штат США (там проживає 40 млн осіб) і там завжди сонячно і тепло, а у Голлівуді, насправді, дуже важко зустріти якусь кінозірку у звичайному супермаркеті. Він провів міні-заняття з англійської мови: навчив найбільш поширеним у розмовній мові ідіомам (сталим виразам).

       Крістіне Нугенд розповіла про життя у Філадельфії, місті, яке увійшло в історію Сполучених Штатів як одна зі столиць та місце підписання Декларації про незалежність. Крістіне вже не вперше в Україні, адже має українське коріння і у Америці відвідувала українську церкву, з 19 років почала вивчати українську.

  

       Найважливішим під час зустрічі була можливість спробувати свої сили у спілкуванні англійською мовою зі справжніми американцями. Чи зрозуміють? Чи зможуть поспілкуватись? У них вийшло!

       Ми неймовірно вдячні програмі Fulbright. Ukraine за співпрацю.


Коментарі