Програма читань «Американські медалісти» з Декстером Блеквелом, стипендіатом програми Фулбрайт. Україна

Опубліковано: 30 травня 2019

 У рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», який працює впродовж п’ятнадцяти років у Національній бібліотеці України для дітей, відбулася зустріч, присвячена програмі читань кращої американської літератури українським дітям – «Американські медалісти».

       Американці – працівники Посольства США в Україні та учасники програми Фулбрайт — знайомлять з улюбленими дитячими історіями американських авторів. Особлива увага приділяється книжкам, які отримали медаль Кальдекотта (нагорода Американської бібліотечної асоціації), та знаходяться у фонді бібліотеки.

       28 травня 2019 року до бібліотеки завітали учні сьомих класів гімназії «Консул» № 86 на зустріч із стипендіатом програми Фулбрайт. Україна Декстером Блеквелом. Для читання було обрано книжку «The Glorious Flight» Еліс та Мартіна Провенсенів. Ця книжка була вперше опублікована у 1983 році та отримала медаль Кельдекотта за ілюстрації. Це історія про перший політ Луї Блеріо через Ла-Манш. Книжка надихнула на спілкування про українського винахідника Ігоря Сікорського та перельоти з США в Україну. Разом із Декстером обговорили термін «jetlag», який вже давно ввійшов у мову мандрівників (стан людини, що виникає в результаті швидкого перетину декількох часових поясів і, таким чином, утворення десинхронізації біологічних ритмів).

       Учасники заходу настільки захопилися розповіддю Декстера про Каліфорнію (його рідний штат) і прочитаною книжкою, що їхнім питанням не було кінця. Особливу увагу учасники заходу приділили розвитку соціальних медіа у США: блоги, YouTube-канали, інстаграм. Окремо обговорили грантові програми задля навчання у США.

 
 

       Ми щиро дякуємо Декстеру Блеквелу за низку зустрічей із відвідувачами бібліотеки та програмі Фулбрайт. Україна за співпрацю.


Коментарі