Творча майстерня «Я — винахідник»: «Смарагдові чарівники»

Опубліковано: 30 липня 2019

 Впродовж червня у Літературному дворику відбулося чотири зустрічі у рамках роботи творчої майстерні «Я – винахідник»: «Смарагдові чарівники».

       Під час першої зустрічі учасники літньої програми дізнавалися про таємниці різних мінералів і про ограновування. Діти з’ясували, що смарагдове шліхтування традиційно має вісім кутів, смарагдовий – це ще й колір, англійською «смарагд» – emerald, «дорогоцінне каміння» – gemstone, «мінерал» – mineral. Додатково читачі довідалися про шкалу Мооса та перевірили її принципи на практиці.

 

       На наступному занятті розбиралися у різновидах прекрасних каменів — нашим «смарагдовим чарівникам» допомогла наука гемологія. Діти поглиблювали свої знання про каміння, їхнє походження, цінність та поширення, а також досліджували, яке коштовне каміння найбільше підходять до їхнього знаку зодіаку.

       А наприкінці заходу діти своїми руками створили власні унікальні браслети, які точно принесуть удачу.

  

       Третє заняття можна назвати алхімічним, адже діти зробили розчин, з якого очікували появу тих самих кристалів смарагдового кольору, які й стали натхненником творчої майстерні. Дехто з відвідувачів уже вирощував кристали. У декого так нічого й не вийшло. Тим цікавішим був наш власний експеримент.

  

         На заключній зустрічі кристал було продемонстровано. Експеримент вдався!

         Додатково було проведено експеримент зі звичайною сіллю, яка не показала таких дивовижних результатів.


Коментарі