«Тиждень США» зі стипендіатами програми ім. Фулбрайта: проблеми соціальних мереж

Опубліковано: 12 березня 2020

  У Національній бібліотеці України для дітей відбуваються заходи, присвячені проблемам сучасної культури: екологія, медійна грамотність, консьюмеризм, критичне ставлення до себе і саморозвиток.

         2 березня 2020 року відбулася зустріч Габріеля Пімслера, стипендіата програми академічних обмінів ім. Фулбрайта в Україні, викладача англійської мови, з учнями сьомих і восьмих класів гімназії № 172 «Нивки». Цей захід став завершальним у програмі «Тиждень США» в НБУ для дітей.

 

         На початку заходу Габріель зачитав казку з колекції бібліотеки «If You Give a Mouse an iPhone : A Cautionary Tail» сучасного американського автора Ен Дройд. Це історія про мишенятка, якому дали мобільний телефон, і він пропустив усе, що відбулося за день: відвідування зоопарку, поїдання морозива… Він не відчув, що катався на американських гірках, що наступив на справжнього крокодила і впав у воду. Ні, усього цього він не побачив, не усвідомив, бо ж дивився у свій телефон!

         Хоч казка розрахована на читачів молодшого шкільного віку, але вона якнайкраще проілюструвала тему, порушену під час зустрічі: проблеми соціальних мереж.

 

         Під час спілкування ми з’ясували, що підлітки не пам’ятають того часу, коли не існувало фейсбуку і їхнього улюбленого інстаграму. Учасники заходу були відразу готові заприятелювати з Габріелем, але відсутність його сторінки в інстаграмі неабияк здивувала. Соціальні мережі стирають соціальні рамки і створюють відчуття «дружби» навіть із малознайомими людьми.

         Зустріч із Габріелем викликала жвавий інтерес і безліч запитань щодо популярності соціальних мереж, блогерства, можливості заробити на сторінці в інстаграмі у США. Безумовно, Габріель відповідав і на запитання щодо життя у США та власної місії в Україні.

         Дякуємо Програмі академічних обмінів ім. Фулбрайта в Україні за підтримку й активну участь у заходах «Тиждень США», які проходили у Центрі «Вікно в Америку для майбутніх лідерів». Цей проєкт впродовж багатьох років успішно реалізується у відділі документів іноземними мовами у Національній бібліотеці України для дітей і засвідчує співпрацю бібліотеки з Посольством США в Україні.


Коментарі