«Жива бібліотека» — жінки у різних країнах: родина, підприємництво, права

Опубліковано: 12 березня 2020

 

         У Національній бібліотеці України для дітей у рамках роботи Центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» 10 березня 2020 року відбулася зустріч у форматі «жива бібліотека» представниць різних країн і територій: США, Африки, Ізраїлю та Індії, з дівчатами-«панянками» — ученицями 6-8 класів ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» і ученицями 6-7 класів гімназії № 172 «Нивки».

 

         Під час відкриття заходу місіс Лахірі, дружина Mr. Ambarish Vemuri, Head of Chancery Посольства Індії в Україні, професійна виконавиця традиційних індійських танців, виконала танець, що прославляє богиню, яка живе у кожній жінці.

 

         Теодоріна Каміс-Воврик з Африканської Ради в Україні розповіла про життя жінки у Республіці Чад та 54-х державах Африки загалом. Основні теми, які вона порушила: традиційний жіночий одяг, стосунки у родині й весільні традиції.

 

         Олена Стамова (єврейське ім’я Міхаль) із Релігійної громади традиційного іудаїзму «Масорет» представила життя жінки в Ізраїлі, її обов’язок служити в армії, а жінкою для наслідування назвала ізраїльську державну діячку, колишнього прем’єр-міністра Ізраїлю Голду Меїр, яка народилася і жила в Києві. Серед молодих жінок для наслідування пані Олена назвала ізраїльську співачку Нетту Барзілай, переможницю конкурсу Євробачення у 2018 році.

 

         Місіс Лахірі розповіла про весільні традиції, законодавчі акти, які регулюють права жінок в Індії, про традиції сарі та бінді. Вона поділилася історією про найважливішу жінку в її житті – маму. Місіс Лахірі підтвердила, що в Індії сучасні жінки працюють і мають рівні права з чоловіками.

 

         Діна Абаа-Огли, заступник директора International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL) Section Посольства США в Україні, розповіла про боротьбу жінок за рівні права, можливість саморозвитку, активну громадянську позицію і посади в уряді, які займають жінки у США. Жінкою для наслідування пані Діна назвала Елеонору Рузвельт – американську громадську діячку, першу леді Америки, яка виступала за рівні права для жінок і людей різного походження, була Послом доброї волі в ООН і є матір’ю шістьох дітей.

 

         Висловлюємо подяку багаторічним партнерам Національної бібліотеки України для дітей – Посольству США в Україні, Посольству Індії в Україні, Африканській Раді в Україні та Релігійній громаді традиційного іудаїзму «Масорет» за участь у заході та щирі розповіді про життя жінок у різних країнах.


Коментарі

nbre

urjkirhktu