Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

У центрі подій

           Сьогодні ми вже і не замислюємося над тим, де можна отримати ті або інші відомості. Епоха розквіту інформаційних технологій давно і міцно вступила у свої законні права. Світ, в якому ми живемо, буквально пронизаний різними новинами і повідомленнями.

           Тож не дивно, що існує навіть свято – Всесвітній день інформації, засноване за ініціативою Міжнародної академії інформатизації 26 листопада 1994 року.

           Термін «інформація» був введений американським математиком Норбертом Вінером у 1948 році. Саме цей вчений показав, що ніхто не в змозі жити без інформації. Проте, навіть в наші дні не існує строгого і загальновизнаного поняття терміну «інформація».

           Чи не найбільшим досягненням інформаційного суспільства стало те, що завдяки створенню нового інформаційно-технологічного середовища інформація миттєво долає відстані – відстані для неї практично не існують.

           Існує багато джерел інформації. Всесвітньою мережею Інтернет сьогодні користуються усі без виключення. Один клік, і ось вже уся необхідна інформація перед вами. Різні новини подає телебачення, є ще радіо, а також безліч інших джерел поповнення знань і отримання інформації. З кожним днем ця сфера нестримно розвивається.

           У рамках відзначення Всесвітнього дня інформації обов'язково згадують про поняття «інформаційний вибух». Так прийнято називати постійне та стрімке накопичення інформації. За деякими оцінками, обсяг інформації в світі подвоюється кожні 10-12 років, за іншими – кожні 4 роки. За останні 30 років людством створено стільки ж інформації, як за три попередніх тисячоліття.

           Але найдавнішим джерелом отримання якісних знань є книга. Занурюючись у захоплююче читання, ми іноді не помічаємо, як проходить не одна хвилина. За допомогою книг ми можемо не лише поринути у вигадані світи, але й ознайомитися з новими для себе фактами.

           Інформація – це «їжа», яка потрібна мозку щодня, тому варто використовувати усі доступні джерела, при цьому аналізуючи та критично оцінюючи достовірність почутого або прочитаного.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей