Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Зігріє серце крапля доброти

           Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

           Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей, які потребують особливої уваги. В Україні проведення цього дня встановлене Указом Президента, починаючи з 1993 року.

           З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для першокласників однієї із київських шкіл проведено годину милосердя «Зігріє серце крапля доброти».

           Бібліотекар розповіла дітям про те, що доброта і милосердя — два крила, на яких тримається людство, тому ми повинні не забувати про тих людей, які потребують нашої допомоги.

           Не залишила байдужими учнів відеопрезентація про відомих людей з інвалідністю, під час якої вони прослухали «Місячну сонату» Людвіга ван Бетховена, який написав її будучи глухим; познайомилися з алфавітом Луї Брайля для сліпих, переглянули картини сучасного американського сліпого художника Джона Брембліта та пограли в гру «Вгадай предмет наосліп».

           Також школярі познайомилися з художніми творами, у яких піднімається тема моральності та взаємодопомоги людям з інвалідністю, а саме: оповіданням Надії Степури «Петрик і фонтани», твором Олександра Шатохіна «Чи легко жити циклопам?», повістями Олени Осмоловської «Сонце в озері твоєму» та Ірини Мореквас «Магда і вітер». Діти також спробували почитати книги шрифтом Брайля, щоб зрозуміти, як нелегко це дається незрячим людям.



           Пам’ятаймо, що поруч є люди, яким набагато гірше за нас. Ми можемо покращити їхнє життя своїм небайдужим ставленням до них, усмішками і теплим поглядом. Даруйте добро і воно повернеться до вас сторицею!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей