Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Чарівні струни з унікальним звучанням

           Бандура – стародавній унікальний інструмент, інструмент неймовірної мелодійності, який набув приголомшливої популярності у світі, який ідентифікує український народ і Україну. Бандура — це дивовижно різноплановий інструмент, на якому можна грати музику будь-яких жанрів: поп, рок, класику, фольк. Вона може звучати і сумно, і весело.

           Сьогодні у відділ мистецтв на зустріч із солістом-бандуристом Національного заслуженого академічного українського хору ім. Г. Верьовки Тимофієм Старенковим завітали учні сьомих класів однієї із київських шкіл. Тимофій розказав історію виникнення бандури, згадав про Гната Хоткевича, про виконавську революцію, продемонстрував гру на бандурі, зігравши твори від класичних до сучасних. Прозвучали музичні твори Огюста Дюрана, А. Кореллі, В. Зубицького та власні твори Тимофія Старенкова.

           Зустріч пройшла цікаво та пізнавально. Наприкінці учні засипали Тимофія запитаннями. Завершальним акордом прозвучав новорічний твір «Щедрик», яким Тимофій привітав усіх присутніх із прийдешніми святами.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей