Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Люди доброї волі

           5 грудня Україна та світ відзначали Міжнародний день волонтерів. Свято було засноване ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. У сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

           Волонтери – це люди, які безкоштовно і з власної волі допомагають іншим. Вони щодня докладають зусилля, аби робити цей світ кращим, світлим і добрим, допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку.

           Волонтерською діяльністю люди займалися з давніх часів. Найпершими представниками волонтерського руху в Україні та світі вважають представників Червоного Хреста – організації, яка виникла у 1859 році та надавала першу медичну допомогу під час війни пораненим та полоненим солдатам.

           Найпотужніший сплеск українського волонтерства розпочався у 2014 році – саме революція Гідності дала поштовх розвитку волонтерського руху. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Величезний тягар турбот винесли на собі волонтери у війні з російським окупантом. Вони добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров для поранених, знаходили потрібні ліки та плели маскувальні сітки.

           Сучасна історія боротьби за незалежність України доводить усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс високого добра, найшляхетніша людська діяльність.

           Завдяки праці волонтерів хворі, самотні, незахищені люди отримують опіку і тепло добрих сердець. Нині дуже суттєво волонтерський рух допомагає в боротьбі з пандемією COVID-19, забезпечуючи тяжко хворих кисневими концентраторами та ліками.

           Щиро дякуємо усім волонтерам – небайдужим до чужого горя людям, які, жертвуючи своїм часом, а іноді й життям, прикладають чимало зусиль, аби допомогти у тяжку хвилину іншим.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей