Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Суцвіття музики і слова

           7 грудня 2021 року відбувся літературно-музичний вечір української пісні ХХ ст.

           Пісня – унікальне явище, де поєднуються музика і поетичне слово, що створюють єдиний закінчений художній образ. Тож наразі наші читачі-восьмикласники змогли насолодитися перлинами української самобутньої естради, створеними ще у минулому сторіччі, проте актуальними і донині.

           Цьогоріч українська та світова спільноти відзначали ювілеї митців- авторів пісень: 90-річчя від дня народження Олександра Білаша та 100-річчя Дмитра Луценка. Автори-піснетворці залишили по собі багатий творчий спадок, а їх долі неодноразово перепліталися.

           На ретро-концерті прозвучали такі відомі твори «Де ти тепер?», «Два кольори» у майстерному виконанні Катерини Хачатурян та Зої Григорян, студенток 2 курсу Київської муніципальної академії музики ім. Р. Глієра класу викладача Хлопотової Альбіни Андріївни.

           До заходу долучилася і юна читачка нашої бібліотеки Юліана Грудініна, учениця 5 класу Київського державного музичного ліцею ім. М. Лисенка. Пісню «Пшениченька» вона виконала а капела, вражаючи мелодичними тонкощами, а гімн міста «Як тебе не любити, Києве мій!» заспівали усім залом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей