Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Правові орієнтири – кожній дитині

           Кожна дитина вже при народженні автоматично отримує набір прав та обов’язків, гарантованих Конституцією країни. Але чи достатньо діти з ними обізнані? Чи знають свої права та дії, аби себе захистити? Під час бібліотечних заходів у рамках Всеукраїнського тижня права бібліотекарі мали змогу це з’ясувати.

           7 грудня читачі з двох київських шкіл долучилися до Національного правоосвітнього проєкту «Конституція для всіх: і великих, і малих» та до правоосвітнього проєкту «Справедливці», який з 2018 року реалізує судова влада. Під час уроку справедливості для четвертокласників суддя Верховного суду України Володимир Кравчук роз’яснив місію суду в суспільстві та запропонував, переглянувши мультфільми, стати на деякий час суддями та винести вердикт головним героям. А ще порадив книги, де можна знайти відповіді на безліч правознавчих питань.

           Для дев’ятикласників пан Володимир провів антикорупційний урок на прикладі твору Івана Франка «Лис Микита». Він пояснив, що саме вважається корупцією, кого можна вважати корупціонером, і яку шкоду наносить це явище державі. Також Володимир Миколайович звернув увагу на дії, які може зробити кожен для подолання корупції в Україні.

           Наприкінці зустрічі гість розповів підліткам про особливості своєї професії, про особисті якості та фахову підготовку, які потрібні для професії судді, зокрема судді Верховного суду.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей