Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Яскрава, спекотна, пристрасна Іспанія

           Іспанія — країна з особливою історією і культурою. В ній співіснують традиції різних культур і епох. У рамках програми популяризації літератури з мистецтва «Мистецьке перехрестя» на допомогу вивченню шкільного курсу «Мистецтво» 10 грудня читачі відділу мистецтв здійснили подорож мистецькими шляхами «Яскравою, спекотною, пристрасною Іспанією».

           Відбулася віртуальна подорож до найвищої точки в Іспанії міста Барселона, з якої відкривається неймовірна краса. Родзинка цього місця — величний храм Святого Серця, увінчаний статуєю Христа. До речі, побачити собор можна з будь-якої точки Барселони. Найбільш уславлений музей Прадо, побудований у 1785 році у стилі класицизм архітектором Хуаном де Вільянуева. Саме тут найбільше зібрання творів європейського образотворчого мистецтва від XII до XIX ст. У ньому можна насолодитися шедеврами фламандського, італійського, іспанського живопису, а також мистецтвом інших країн.

           Пригадали творчість видатного іспанського художника-сюрреаліста Сальвадора Далі, художника-кубіста Пабло Пікассо та творчість двох великих художників Іспанії Ель Греко і Франсіско Гойї.

           Музична іспанська мозаїка познайомила відвідувачів з музикою Ісаака Альбеніса та Мануеля де Фалья. Також діти послухали іспанських оперних знаменитостей Пласидо Домінго, Хосе Каррераса, Монсеррат Кабальє та побачили пристрасний фламенко.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей