Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Відкриття виставки-коміксів «Святий Миколай. Історія у картинках»

           15 грудня напередодні Дня Святого Миколая у Національній бібліотеці України для дітей відбулося відкриття виставки графічних робіт-коміксів «Святий Миколай. Історія у картинках» у рамках Міжнародного проєкту «Мальована стрічка» за поемою Альони Кречик «Святий Миколай». До створення коміксу-стрічки долучилося 24 художники з різних куточків світу.

           Активними учасниками заходу стали третьокласники однієї з київських шкіл та гості бібліотеки. Відвідувачі із зацікавленням переглядали виставку робіт, у яких відтворено бачення авторів про життя і діяння Святого Миколая.

           На відкриття виставки завітали гості, які у творчій співпраці зробили цей неймовірний проєкт – куратори проєкту Оксана Дека, Світлана Міхно, автор поеми «Святий Миколай» Альона Кречик та художниця Любов Лисенко. Пані Альона артистично та з натхненням прочитала уривки зі своєї поеми.

           Цікавою і пізнавальною для діток стала вікторина про Миколая Чудотворця, яку для них провів бібліотекар. Школярі залюбки відповідали на питання, а за правильні відповіді отримували подаруночки.

           Чудовий святковий настрій створили вихованки вокальної студії «Веселі нотки» Центру творчості для дітей та юнацтва Святошинського району м. Києва – Марічка Камиш та Анна Тетерятник, які заспівали пісень про Св. Миколая та Новий рік. Юний гітаріст КДШМ ім. С. Турчака Володимир Осадчий заграв музичну п’єсу «Ковзанка».

           Захід продовжився творчим майстер-класом з витинанки: художниця Любов Лисенко запропонувала читачам створити художній образ Св. Миколая.

           Виставка експонуватиметься впродовж новорічно-різдвяних свят аж до 21 січня 2022 року.

           Запрошуємо усіх бажаючих!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей