Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Читацький онлайн-клуб «Подорож книги» зібрався на другу зустріч

           Завершилася друга #Подорожкниги у нашому читацькому онлайн-клубі. Світовий бестселер «Сокира» Ґарі Полсена (видавництво «Vivat») з цікавістю прочитали всі учасники клубу та оцінили книгу максимальною оцінкою 10 балів.

           Учасники поділилися своїми враженнями та досвідом чи певними уроками «школи виживання» у дикій природі. Читачі назвали найстрашніший епізод книги – за більшістю відгуків це історія зі смерчем. Найбільш світлим та оптимістичним епізодом одностайно діти назвали передфінальний уривок, коли головний герой діставався затопленого в озері літака, щоб забрати з нього аварійний набір. Цей же епізод також визнаний одним із найбільш напружених.

           Ми також просили читачів написати нам, якими навичками виживання у дикій природі вони володіють? Більшість наших читачів визнали, що не дуже досвідчені у цьому, а ось Софійка Семяшко з Луцька надіслала нам цілий список своїх знань і умінь:

           «З уроків "Я досліджую світ", телевізійних передач, із розповідей, які я чула від батьків, мені відомо:

  • по-перше, не потрібно панікувати!
  • навики орієнтування та природні ознаки, прикмети, які дозволять орієнтуватися у лісі без компаса, а саме: з північного боку кора на деревах темніша, стовбури вкриті мохом; мурашник біля дерева знаходиться з південного боку;
  •  теоретично знаю, як зупинити кровотечу із невеликої рани за допомогою медикаментів і без них;
  • при зустрічі з дикими тваринами, наприклад, змією, знаю, що не можна в неї кидати палкою, не кричати, не привертати увагу до себе, а акуратно відходити від місця, де її зустріли;
  • теоретично знаю про безпечні й отруйні ягоди, які можуть стати першою їжею в лісі;
  • на жаль, не маю навиків розведення вогню, але теоретично знайома.

           І найголовнішим є фізична підготовка, тому потрібно вести активний спосіб життя: їздити на велосипеді, самокаті, скейті, роликах, гуляти пішки».

           Брати Єгор та Олексій Скороходи з Рівного назвали ще кілька книг зі схожим сюжетом:

  • Даниель Дефо «Робінзон Крузо»
  • Джек Лондон «Жага до життя»
  • Джеймс Олдрідж «Останній дюйм»

Відгук від Єгора Скорохода

Відгук від Олексія Скорохода

Деякі з читачів надіслали відеовідгуки, які ми публікуємо на сторінці біблітеки у фейсбук: 

           На зустрічі була присутня менеджерка видавництва «Vivat» Надія Кузинська, яка із зацікавленням прослухала виступи дітей та пораділа тому, як читачі вміють висловлювати свої думки, аналізувати прочитане.

           Модератори клубу оголосили наступну подорож, у яку після новорічних свят вирушать одразу дві друковані книжки та одна в електронному форматі:

  1. Підлітки будуть читати книгу Валерії Савотіної «Ти все зміниш учора», яку  подарував для клубу Видавничий центр «Академія»
  2. Учасники клубу віком до 12 років читатимуть книгу Пітера Брауна «Дикий робот» – подарунок клубу від видавництва «Vivat».
  3. За бажанням і на пропозицію Видавництва «Час майстрів» читачам буде надісланий для читання і рецензування файл книги Юрія Лигуна «Купіть бабусю!», яка ще не вийшла друком.
 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей