Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Навколосвітня новорічна феєрія: читацьке об’єднання «Wunderwald» та подарунки від бібліотеки Гете-Інституту

           У Національній бібліотеці України для дітей у вересні 2021 року розпочало свою роботу нове читацьке об’єднання «Ліс Чудес/Wunderwald» до 235-річчя від дня народження Вільгельма Грімма — німецького філолога, збирача казок, дослідника історії і граматики німецької мови.

           Учасники читацького об’єднання – учні шостих і сьомих класів різних шкіл м. Києва, які вивчають німецьку мову та бажають дізнатися більше про культуру цієї країни, її літературний процес та покращити знання мови.

           На допомогу їм приходять ресурси бібліотеки: майже три тисячі класичних та сучасних книжок, довідників, аудіоресурсів, що видані у Німеччині. Більшість із них надійшли від багаторічного партнера: бібліотеки Гете-Інституту в Україні. На кожній зустрічі читачі прослуховують аудіокнижки, читають історії, дізнаються про особливості німецької граматики і вимови слів.

           За час роботи читацького об’єднання відбулося 20 зустрічей, а останнє заняття року було присвячене святкуванню Різдва у Німеччині.

           Насправді, велика кількість різдвяних традицій зародилися саме у Німеччині: ставити різдвяну ялинку вдома, прикрашати її іграшками, а стіл – віночками зі свічками, дитячі адвент-календарі та навіть різдвяні ярмарки.

           Учасники студії підготувалися до зустрічі — принесли смаколики з дому, а на них чекала презентація про тематичні казки німецькою мовою, різдвяні традиції, ярмарки у Німеччині 2021 року та традиційні солодкі страви. Додатково читачі довідалися про традицію приготування штолену (традиційної солодкої страви) і проглянули рецепт від пані Посла Анки Фельдгузен, яка розмістила його на сторінці Посольства Німеччини в Україні.

           Та не лише дізнатися про німецькі смаколики змогли наші читачі, але й скуштувати їх!

           Бібліотека Гете-Інституту в Україні надіслала до бібліотеки подарунок до солодкого столу: німецький традиційний штолен та імбирне печиво!

           Національна бібліотека України для дітей щиро дякує бібліотеці Гете-Інституту та координатору проєктів інфоцентру та бібліотеки Анні Журавльовій.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей