Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

До Національної опери України

           28 грудня читачі відділу мистецтв поринули у чарівний світ театру. Заочно завітавши до Національної опери України та дізналися багато цікавого.

           Окраса столиці була збудована менше ніж за три роки після неймовірної пожежі міського музичного театру. 29 вересня 1901 року відбулося урочисте відкриття нового приміщення. Будівля споруджена за проєктом архітектора Віктора Шретера, будівля вражає пишністю вбрання і багатством оздоблення інтер’єрів. На той час сцена була найбільшою в Європі, будівля мала системи парового опалення та кондиціювання повітря, прекрасне театральне обладнання. За 120 років існування будівлі на сцені театру виступали найвидатніші вокалісти і наймайстерніші артисти балету, театр був свідком найважливіших історичних державних подій. Театр презентує і збагачує українську і світову музичну культуру. У 1992 році Київський академічний театр опери і балету України імені Тараса Шевченка отримав статус національного. І на сьогодні театр дарує неперевершені враження, пропонуючи в репертуарі шедеври світового театрального мистецтва.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей