Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Жовті і блакитні «крила» незалежності

       Україна – молода незалежна держава, історія якої сягає сивої давнини. Перед світом постала держава з давньою історією, оригінальною духовною культурою, працьовитим народом. Тут наші давні корені, наша земля, яка дала нам горде ім’я – українці. Святкується День Незалежності України 24 серпня. У 1991 році Верховна Рада України прийняла історичний документ виняткового значення для долі українського народу – «Акт проголошення незалежності України».

       Держава ствердилася у власних кордонах, прийняла необхідні закони та визначила офіційні атрибути – гімн, прапор, герб. Це символи, за якими її пізнають тепер в усіх куточках світу, на міждержавних політичних зустрічах, під час спортивних змагань та культурних заходів.

       Символи нашої держави мають славну історію. Вони засвідчують, що українці – давній, волелюбний народ. Цікаву та пізнавальну інформацію про символіку нашої держави ти можеш дізнатися у матеріалах «Державна символіка» розділу ІнфоТека для дітей.

       Провести розважально свій час і перевірити свої знання ти зможеш з вікториною «Моя країна – Україна» та грою «Український віночок».

       Щоб дізнатися більше пізнавальної і цікавої інформації про День Незалежності – звертайся до бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей