Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Захистити та врятувати

     Нас повсюди оточує безмежний неповторний світ живої природи, частиною якої є тварини, дикі та свійські. У багатьох країнах вважається, що домашні тварини – це частина сім’ї і вони мають такі ж права, як й інші її члени. Вони отримують спеціальне медичне обслуговування, здорову їжу. На жаль, тварини все-таки страждають від людської жорстокості. Згідно зі статистикою щогодини з лиця Землі зникають три види тварин. За даними дослідників Всесвітнього фонду дикої природи за останні 50 років популяція тварин у лісах планети скоротилася майже вдвічі. Тому захищати представників фауни дійсно необхідно і, в першу чергу, захищати від діяльності людини. Звичайно, така ситуація не могла залишити суспільство байдужим.

     4 жовтня у світі відзначають Всесвітній день захисту тварин — день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їхнього добробуту. Це ще один привід згадати про домашніх улюбленців та диких тварин, замислитися про екологічну ситуацію в цілому світі. Зародилося це свято в 1931 році у Флоренції на міжнародному конгресі прихильників руху захисту прав тварин. Ця дата була обрана невипадково, адже 4 жовтня відзначається день пам’яті католицького святого Франциска Ассізького, який є покровителем тварин і за багатьма легендами міг спілкуватися з тваринним світом.

     Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов! А більше про дивовижне життя тварин, про дружбу, турботу про них ви зможете прочитати у запропонованих нами книжках.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей