Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Співаємо – Перемогу наближаємо!

       25, а не 14 жовтня, як планували, із вимушеною затримкою, у зв’язку із воєнними діями в країні, відбувся фестиваль Перемоги у рамках проєкту «Музична платформа: слухай своє», з нагоди Свята захисників та захисниць України. У фестивалі взяли участь солісти вокально-танцювального ансамблю «Гармонія» Будинку дитячої творчості Шевченківського району (художній керівник Лариса Краюхіна, концертмейстер Наталія Логвіна), а також керівник проєкту, організатор та ведучий фестивалю, бібліотекар, музикант Євген Грабовський.

       Розпочала закликати якомога швидшу Перемогу України та підтримувати наших захисників та захисниць лауреатка всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів, володарка Гран-прі на Міжнародному конкурсі «Талановиті діти України» (2022), ART-VIVAT (2021, 2022) Ірина Бородійчук піснею на слова та музику Ірини Федишин «Прошу в неба».

       Щороку відзначаємо свято мужності та героїзму цих людей, а також дякуємо їм за кожен ранок, який ми зустрічаємо. Пам'ятаємо про те, що саме вони сприяють зміцненню патріотичного духу у молоді, популяризують пошану серед підростаючого покоління до військових.

       Продовжили закликати Перемогу лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів Святослав Кирилюк, Валерія Данькова, Климентій Кирилюк, Єва-Марія Радецька піснею «Лист дружби» на слова та музику Павла Мережина. Керівник та організатор фестивалю Євген Грабовський виконав свої авторські пісні «Заряд», «Крим» та вже відому, принаймні серед бібліотекарів та читачів, бібліотечно-мотиваційну пісню «Книжкові сили України».

       Україна ніколи не стане на коліна перед ворогом. Адже вона незламна, непереможна, незалежна. Україна відродиться і зазвучить новими піснями та здобутками вже у новітній післявоєнній історії. І хто, як не ми з вами сприятимемо її відродженню.

       Валерія Данькова разом із шостими класами школи № 175 виконали патріотичну пісню «Заспіваймо пісню за Україну», а потім спільно із Климентієм та Святославом Кирилюками заспівали українську народну пісню «Варенички».

       І ще одна відома пісня у виконанні Ірини Бородійчук на слова та музику Василя Гонтарського «Чорна гора» лунала в укритті на імпровізованій сцені, адже саме у підвальному приміщенні цього разу довелося зібратися дітям на свято.

       «Я ніколи і нікому не віддам рідного дому,
       Знає неня Чорна гора!
       Я нікому і ніколи не віддам ці гори-доли…».

       А на фінал концерту усі разом виконали пісню на слова та музику Олександра Пономарьова «Україна переможе». Віримо, що наблизили Перемогу нашим фестивалем і продовжуємо наближати, підтримуючи кожного бійця: всіх, хто на полі бою, на передовій, в тилу, бійців економічного фронту, фахівців усіх галузей, критичної інфраструктури… Бо праця кожного українця має велике значення і наближає нашу спільну Перемогу.

       Друзі, Перемога не за горами! Книжкові та Збройні Сили України нам у поміч! Співаємо та перемагаємо разом!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей