Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
СТАЛЕВИМИ ШЛЯХАМИ

     4 листопада в Україні відзначають своє свято залізничники. Ініціатором цієї дати в українських календарях виступила Львівська залізниця, адже саме в цей день у далекому 1861 році, коли сучасний український Львів знаходився під протекторатом Австро-Угорської імперії, на залізничний міський вокзал прибув перший пасажирський поїзд, що носив назву «Ярослав». За сучасними мірками це був справжній поїзд міжнародного сполучення, що відкрив сучасну історію української залізниці.

     Нині в Україні залізничне сполучення посідає найважливіше місце в нашому повсякденні. Працівники українських залізниць щодня вкладають свою працю і діляться своєю любов’ю у справі, яка служить на благо нашої держави. Укрзалізниця навіть у цей нелегкий час забезпечує перевезення пасажирів, гуманітарних вантажів, налагоджує нові логістичні маршрути.

     В Києві створено Музей залізничного транспорту, який висвітлює різні етапи розвитку цієї галузі в Україні. Також Київська дитяча залізниця надає можливість дітям проходити підготовку з фахових спеціальностей. Найважливіші ролі тут відведено дітлахам – вони запрошують пасажирів зайняти свої місця, компостують квитки та оголошують станції під час цікавої екскурсії.

     Завдяки титанічній праці кількох поколінь винахідників та інженерів було створено унікальні за своєю технічною досконалістю паровози, тепловози, електровози, винайдено паровий двигун та прокладено мільйони кілометрів залізниці. Більше дізнатися про ці сталеві транспортні машини ви можете із запропонованих нами цікавих книжок та енциклопедій, з якими ви помандруєте в поїздах та спостерігатимете, як за вікном змінюються пейзажі. Але залізниця – це не лише подорожі, а ще цікаві пригоди і нові історії, знання про світ і безліч можливостей.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей