Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Сковорода і Київ

     16 листопада у рамках відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку відбувся краєзнавчий диліжанс «Григорій Сковорода і Київ». Семикласники одного з київських ліцеїв переглянули відео про цікаві факти з життя відомого українського філософа, поета, письменника, педагога. Аби розкрити тему зустрічі, дітям запропонували презентацію, де за допомогою QR-кодів їм треба було відповісти на запитання щодо місць у Києві, пов’язаних із великим українцем.

     Діти шукали вулицю, що носить ім’я відомого філософа, місцезнаходження пам’ятників, розташування бюсту та пам’ятної дошки ювіляра. А ще віднайшли навчальний заклад, де Григорій навчався, згадали і про віддалене передмістя як одне з місць перебування Григорія Сковороди у межах сучасного Києва.

     Також дітей зацікавила інформація про історію створення монументів Сковороді, їхні особливості та традиції, пов’язані з ними. На завершення заходу бібліотекар рекомендувала до читання літературу із книжкової виставки «Той блажен, хто споживає праць своїх достойний плід».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей