Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Політ над світом, політ над собою…

     Цього року книзі Сельми Лагерлеф «Дивовижна подорож Нільса з дикими гусьми» виповнюється 115 років. І не дивно, що кожен малюк та дорослий із захопленням поринає в цю загадкову історію. Казкові сюжети про дивовижні перетворення та фантастичні пригоди дуже інтригують та оживлюють політ фантазії малечі. Прочитавши першу сторінку, вже не можна зупинитися, бо хочеться якомога швидше дізнатися фінальні акорди цієї приголомшливої історії.

     Казка про Нільса є надзвичайно популярною вже понад століття, адже її написала не просто письменниця, а в минулому вчителька. Тому Сельма Лагерлеф, як ніхто, знала, як підібрати правильні слова для заохочення дітей до читання, щоб виховати в них позитивні риси.

     У «Дивовижній подорожі Нільса з дикими гусьми» показано важливість добра та порядності. Ми бачимо, як Нільс – вередлива дитина, під час подорожі набуває життєвого досвіду та змінюється на краще. Хлопчик змінює своє ставлення до навчання, до життя загалом, стає надзвичайно близьким із природою. Завдяки всім перипетіям на його шляху Нільс розуміє, що важливо бути на боці добра, адже воно завжди перемагає зло.

     Повість-казка Сельми Лагерлеф дуже цікава та повчальна, тому її багато разів перекладали та перевидавали, зокрема й українською мовою. Вперше в Україні твір вийшов друком у 1964 році у скороченому перекладі Ольги Сенюк. Згодом його перевидавали багато різних видавництв. У нашій бібліотеці є чимала кількість примірників книги «Дивовижна подорож Нільса з дикими гусьми» від різних видавництв. Тому, пропонуємо прочитати цю книгу, яка підкорює серця читачів ось уже 115 років поспіль!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей