Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Кроки до професії

     У кожної людини в житті настає період, коли потрібно робити свій перший дорослий крок, обирати професію. Аби допомогти підліткам зробити правильний вибір, у бібліотеці працює програма із профорієнтації «Кроки до професії». 13 та 21 квітня у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку у рамках програми за сприяння Київського міського центру зайнятості відбулися презентації середніх професійних закладів – Київського вищого професійного училища будівництва та архітектури і Першого київського фахового медичного коледжу.

     Дев’ятикласники дізналися, якими спеціальностями оволодіють після вступу у ці заклади освіти, про переваги навчання та перспективу розвитку.

     Гості звернули увагу, що підліткам варто оцінити власні здібності, бажання та інтереси, усвідомити, в чому вони хочуть себе проявити, і зорієнтуватися з вибором навчального закладу.

     Представники надали інформацію щодо навчальних закладів за допомогою відеоекскурсій. Підлітки подивилися, які зручні аудиторії, сучасні майстерні, лабораторії, який великий діапазон розвитку власних здібностей та талантів, щоб у майбутньому стати висококваліфікованими фахівцями, бути конкурентноспроможними на ринку праці, володіти не тільки класичними фундаментальними знаннями, а й новітніми практичними методами.

     Столяр, паркетник, муляр і монтажник, електрозварник, радіомеханік з обслуговування техніки, медична сестра, фельдшер, лаборант, помічник санітарних лікарів – і це ще не весь перелік професій, якими можна оволодіти у цих сучасних закладах. А училище будівництва та архітектури запропонувало ще й взяти участь у майстер-класах з мозаїки, художнього випалювання та радіомеханіки. На згадку самостійно створили собі з дерева брелоки з випаленим малюнком.

     Знайомство із актуальними і затребуваними на ринку праці професіями продовжується.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей