Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Чарівні струни домри та гітари

     Чи часто діти відвідують концерти класичної музики, театри або філармонії? Насправді – ні.

     Сьогодні читачі молодших класів однієї з київських шкіл мали змогу познайомитися з народними інструментами – домрою, мандоліною та гітарою.

     Кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри народних інструментів Національної музичної академії ім. П. Чайковського Світлана Білоусова розповіла про історію домри – інструмента, що має великі виразні можливості. Домровий яскравий тембр дуже легко упізнати. Через сильний натяг струн її звук дзвінкий, а тембр – теплий, м`який, променистий, оксамитовий і насичений. Діти дізналися, що на домрі можна грати дуже технічні твори, звук видається за допомогою медіатора, довгі ноти виконуються прийомом «тремоло». На ній можна грати твори різної технічної складності та виконувати музику різноманітних жанрів – класичну, сучасну, джазову, народну.

     Світлана Білоусова зі своїми студентами-аспірантами Аліною Прокопенко (кафедра теорії та виконавської інтерпретації) та Михайлом Гончаровим (кафедра народних інструментів) виконали концертну програму, що складалася з творів зарубіжних та українських композиторів. Це було справжнє свято музики. Відвідувачів полонило неперевершене виконання та подарувало неймовірне задоволення.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей