Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Збережемо водні простори!

     Ласкаво просимо до Світового океану і його чудових мешканців! Сьогодні у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулось екоспілкування «Врятувати черепаху…», присвячене Всесвітньому дню океанів. Подивившись відео «Цікаві факти про океан», четвертокласники дізналися про найрізноманітніших мешканців гідросфери, які мешкають у різних океанах, і всіх їх об’єднує одне: життя цих тварин та рослин тісно пов’язане з водою. Бібліотекарі запропонували безліч книжок, журналів, енциклопедій даної тематики і відповіли на питання дітей про життя на коралових рифах, пояснили, чому зелена черепаха вирушає за тисячу кілометрів через Атлантичний океан відкладати яйця, де живуть ламантини і чому на дні океану панує непроглядна темрява, холод і повна тиша.

     Школярі взяли участь у вікторині «Материки і океани», в якій вдосконалили свої знання про Бермудський трикутник і Маріанську западину, великий Бар’єрний риф і теплу течію Гольфстрім, а ще дізнались про «континент» сміття у північній частині Тихого океану, який призводить до знищення флори і фауни. Діти обміркували, як цьому завадити, щоб у подальшому зберегти нашу планету від забруднення.

     Учні з великим задоволенням складали пазли на інтерактивній дошці із зображенням барвистих океанічних мешканців. Наприкінці зустрічі на дітей чекав цікавий майстер-клас «Підводний світ» під аудіозапис пісні Б. Красавцева «Збережи довкілля».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей