Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Конституція України – новий відлік часу

     Вже другий рік поспіль Україна святкує одне із головних державних свят – День Конституції, в умовах воєнного стану.

     Верховна Рада України ухвалила і ввела в дію Конституцію вранці 28 червня 1996 року, після майже доби безперервної роботи. Ухвалення Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, і це сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. До здобуття незалежності України наша країна мала кілька Констутицій. Перше зведення законів українського козацтва було прийняте Пилипом Орликом у 1710 році. А 1918 року Центральна Рада проголосила Конституцію Української Народної Республіки.

     Конституція має величезну силу і міць в Україні. З нагоди 27-річчя з дня прийняття Основного Закону нашої країни у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулося інтелектуально-правове шоу «Конституція для всіх: і великих, і малих». Учасники заходу під час конкурсів, вікторини, рухливих ігор, перегляду книжкової виставки мали змогу більше дізнатися про свої права та обов’язки, познайомитися з посібниками, в яких легко та доступно кожній дитині можна більше дізнатися про основні закони України. Насамкінець бібліотекарі провели для малечі майстер-клас «Літачок надії».

     Вивчайте Конституцію разом із нами, будьте свідомими громадянами, поширюйте правову культуру та не забувайте, що незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення.


 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей