Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Історія однієї маріонетки

     Казковий світ для кожної дитини особливий та, безсумнівно, вкрай важливий. Адже він вчить малят бути добрими, щирими, чесними та справедливими.

     Ми звикли, що кожна казка має щасливий кінець. Та чи знали ви, що в далекому 1880 році сталася доволі резонансна подія, коли італійський письменник К. Коллоді, вперше опублікувавши повість-казку «Пригоди Піноккіо», отримав на свою адресу багато осуду, адже кінцівка твору була надзвичайно трагічною? У фіналі головний герой помер, його повісили на дубі розбійники. Та завдяки читачам, які були вельми обурені таким негативним завершенням дуже цікавої казки про ляльку, вирізану з вишневого поліна та наділену рисами живого справжнього хлопчика, автор змушений був оживити Піноккіо. Тому через 3 місяці дивовижний дерев’яний малюк знову мандрував сторінками твору, зачаровуючи читачів веселими пригодами. А остаточна повна версія вийшла друком у 1883 році під назвою «Пригоди Піноккіо, або Історія маріонетки» і відтоді безмежно полюбилася читайликам. Як і 140 років тому її обожнювали діти та дорослі, так і до сьогодні казкова повість про дерев’яного хлопчика популярна в усьому світі, і її продовжують невпинно перечитувати.

     Історія про Піноккіо славиться добрим гумором та м’якою іронією. І саме тому твір повчального характеру легко сприймати та не нудно читати. У цій казці доволі серйозні думки написані абсолютно невимушено та зрозуміло для кожної дитини, бо подані у формі цікавих пригод. Автор наповнив її чарівністю, ніжною любов’ю до людини, оптимізмом, добротою і, звичайно ж, повчальним змістом. Тому книгу «Пригоди Піноккіо, або Історія однієї маріонетки» К. Коллоді рекомендуємо прочитати кожному.

     У Національній бібліотеці України для дітей ви обов’язково знайдете різні видання казки-повісті, на будь-який смак, навіть із функцією доповненої реальності. Насолоджуйтесь читанням!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей