Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Гомін далеких віків

     Кожна держава має дуже важливий для її народу День – коли люди об’єднуються, аби відчути гордість за свою країну. День Української Державності встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Наша державність корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітла за князювання Володимира Великого.

     Саме День Хрещення Київської Руси-України – 28 липня – обрано датою свята з метою утвердження тисячолітніх традицій українського державотворення. Вже другий рік поспіль наша країна відзначає День Державності в умовах воєнного стану. Україна вкотре довела, що вона є батьківщиною незламних героїв, які мужньо захищають незалежність і свободу.

     З нагоди Дня Державності України у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулася історична естафета «Гомін далеких віків». Діти із задоволенням взяли участь у патріотичних естафетах, де виконували завдання, пов’язані з українською символікою, співали Державний гімн, грали у веселі ігри, відгадували цікаві вікторини. Не залишився поза увагою і танцювальний флешмоб, який створив неповторну атмосферу свята. До уваги учасників було представлено книжки, в яких легко та доступно викладено корисну і цікаву інформацію про державність України, її унікальну історію, національну культуру та барвисту і квітучу мову. Це свято нагадує нам, як важливо любити свою рідну країну і, об’єднавшись, захищати її незалежність та суверенітет у важких випробуваннях. Україна – понад усе!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей