Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Новий бібліотечний сезон 2023-2024 стартував!

       Зараз не на часі гучні масштабні свята на відкритих майданчиках. Але наша бібліотека зберігає багаторічну традицію відкриття нового бібліотечного сезону саме в День Знань 1 вересня, лише трішки змінюючи формати. Тому ми знову запросили читачів у цей день на святкування, аби відзвітувати про ЖОВТО-БЛАКИТНІ книжкові канікули та про події, які зробили наше бібліотечне літо незабутнім, подякувати читачам, які влітку були найактивнішими та відзначилися у різних проєктах і програмах.

       Відкрила урочистості господиня головної дитячої бібліотеки, її очільниця Алла ГОРДІЄНКО, яка привітала читачів із початком нового навчального року і наголосила, що саме бібліотека є першим помічником у навчанні та місцем цікавого дозвілля.

       На відкриття нового бібліотечного сезону завітали почесні гості.

       Катерина ОРЛЮК, начальник відділу соціокультурного розвитку регіонів Управління соціокультурного розвитку Міністерства культури та інформаційної політики України, у своєму вітальному слові по-доброму позаздрила читачам, що в них є така неймовірна бібліотека – сучасна, комфортна, привітна і креативна. Під час екскурсії бібліотекою пані Катерина побачила усі приміщення та дізналася про послуги й сервіси, доступні читачам бібліотеки.

       Тетяна КУКСА, заступник начальника відділу Центру захисту прав дитини Департаменту моніторингу додержання прав дитини Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, відзначила, що завдання дорослих – зробити все, щоб діти України почувалися захищеними, хоч би де вони не були.

       Представники видавництва «Ранок» Анна МАКАРЕНКО, керівниця PR-відділу видавництва, та Олександра МЯСОЄДОВА, виконавчий директор Національної освітньої асоціації, долучилися до урочистостей та відвідали відділи обслуговування бібліотеки.

       Ведуча свята Ольга ШЕМОТА розпитала юних гостей про їхнє літо, поцікавилася про найяскравіші враження та незабутні зустрічі. Відповіді дітей були дуже емоційними, адже багато хто побував у нових країнах – Чехії, Польщі, Туреччині; два хлопчики – майбутні футболісти, зустрілися із професійними форвардами основного складу київського «Динамо». А один із читачів зустрічався із самим Президентом країни Володимиром Зеленським та потис йому руку!

       Бібліотекарі не просто так цікавилися літніми враженнями дітей. Під час жовто-блакитних книжкових канікул у наших найактивніших учасників сталася НЕЙМОВІРНА зустріч! Про неї ми мріяли ще з травня, з Дня вишиванки. Так-так, читачі зустрілися із Головнокомандувачем Валерієм ЗАЛУЖНИМ, якому ми всі разом вишивали сорочку.

       Учасники свята змогли переглянути слайдшоу зі світлинами з цієї зустрічі. Алла Іванівна презентувала дітям подарунки від Головнокомандувача читачам бібліотеки.*

        Потім гості разом зі співочим бібліотекарем та автором бібліотечних пісень Євгенієм Грабовським співали вже добре відому пісню «Книжкові Сили України», а також нову, написану влітку цього року – «Маніфест».

       Після завершення урочистої частини свято продовжилося на різних локаціях бібліотеки. Дошкільнята з батьками доєдналися до «Сімейного кола. Ігровий інтерактив». Сімейне коло, це коли за одним столом збираються люди зі спільною метою — бути щасливими, відчувати безпеку та відкрити в собі потік творчої енергії. Батьки та діти з груп казкотерапії створили насправді сімейну атмосферу: діти гралися, малювали, батьки відкривали для себе новий вид арттерапії — монотипію. А стрічка єднання нагадала нам, що ми сильні та непереможні, коли ми разом!

       БібліоАРТ-майстерня запропонувала школярам виготовити прикраси та сувеніри в українському стилі, а також книжки-мініатюри із віршиками Грицька Бойка, 100-річчя якого відзначається у вересні.

       У відділі мистецтв читачі здійснили подорож до світу мистецтва і змогли відчути себе справжніми шукачами скарбів. Допомогли їм у цьому різні предмети у відділі мистецтв, які вони повинні були розшукати. За кожну знайдену річ учасники отримували своєрідні ключі-підказки для подальшого маршруту та збирали ребуси. Наприкінці гри, коли всі ребуси були зібрані, діти повинні були їх розгадати і скласти з них слоган заходу «Розум – скарб людини!».

       У відділі для наймолодших діти переглянули лялькову виставу «Загублена книжка», створену бібліотекарями. Уявляєте, є такі учні, які можуть книгу не шанувати, шарпати, малювати в ній, а потім залишити під кущем! Нашій загубленій книжечці, на щастя, вдалося знайти справжніх друзів!

       «Я б тут жив!» – думаю, кращої оцінки нашої бібліотеки і роботи бібліотекарів від читача годі бажати. Яскраві книги, різноманітні настільні ігри – у старшому відділі завжди весело й гамірно. А для бажаючих перевірити свої знання перед початком нового навчального року, бібліотекарі запропонували ще й інтелектуальний батл «А ти знаєш?..».

       *Більше про зустріч читачів і бібліотекарів із Валерієм Залужним можна прочитати тут.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей