Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Історичні мандрівки Києвом. Вулиця Бульварно-Кудрявська

       19 вересня відбулася презентація чергового (вже 24) випуску віртуально-краєзнавчої подорожі із циклу «Історія однієї вулиці», підготовленого відділами обслуговування дітей середнього і старшого віку та каталогізування.

       Семикласники однієї з київських гімназій дізналися багато нового та корисного про вулицю Бульварно-Кудрявську, що колись утворилася між двох площ: сучасної Львівської та Галицької. Учасників заходу зацікавила інформація про походження назви вулиці, забудову та особливості структури, найстаріший та найзагадковіший будинок, імена видатних діячів та вчених, які мешкали на цій вулиці, вуличні графіті і стінописи. Чому вулицю Бульварно-Кудрявську порівнюють із Хрещатиком? Де у місті з’явилася перша жіноча торговельна школа? Коли і де саме прокладено одну з перших у місті лінію електричного трамваю, що курсував там протягом ста років? Підлітків вразила витончена архітектура вулиці, унікальні та загадкові історії знакових будинків.

       Вдалим доповненням став перегляд відеофільму, в якому йшлося про те, кому кияни вдячні за появу безкоштовної лікарні для бідних київських дітей, яка споруда стала першим помешканням київського політеху, у якому середньовічному замку збиралася уся верхівка столичної інтелігенції...

       А книжкова викладка привернула увагу присутніх тематичною літературою як історичної тематики, так і творами сучасних дитячих письменників про Київ.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей