Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Секрет успіху Грицька Бойка

       Весело та гамірно було 26 вересня в актовій залі нашої бібліотеки, на свято завітали наші друзі-читачі, щоб ще раз згадати про незвичайну людину, батька, дідуся, дитячого українського письменника з іскрометним гумором Грицька Бойка, 100-літній ювілей якого відзначався 5 вересня.

       На свято також завітала і дружина сина поета – Вадима, Ірина Трохимівна Бойко, яка вже багато років є головним редактором Національного видавництва дитячої літератури «Веселка». Ірина Трохимівна розповіла гостям заходу свої спогади про письменника, про його нелегку долю та з радістю відповіла на дитячі запитання. Разом із бібліотекарем вона розповіла діткам про його найвідоміші збірки творів.

       Справжнім подарунком для присутніх став виступ учнів театрального відділення школи мистецтв ім. С. Турчака під керівництвом викладача Ольги Павлишин, які підготували для глядачів літературно-музичну композицію «Билиці діда Гриця». А учні вокального відділення цієї ж школи – Уляна Чиж, Софія Топчій, Мирон Карплевський під керівництвом викладача Тетяни Карплевської, заспівали відомі дитячі пісеньки на вірші Грицька Бойка.

       Веселі загадки, мультиплікаційні смішинки про школу також викликали у гостей заходу неймовірний настрій та веселий сміх.

       У чому ж секрет успіху поета Григорія Бойка? В свої твори він вкладав добру і щиру душу та мав рідкісний дар підмічати й поетично осмислювати дитячі кумедні пригоди, не образивши нікого.

       Читайте і смійтеся на здоров’я!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей