Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Інструменти подолання ментальних бар’єрів

       Щороку 10 жовтня – Всесвітній день ментального здоров'я. Цей день уперше з’явився в 1992 році й став щорічним заходом за підтримки ВООЗ та Всесвітньої федерації психічного здоров’я. Мета – підвищити рівень обізнаності про профілактику ментальних розладів, мобілізація зусиль на підтримку кращого психічного здоров'я та допомога людям, які потребують консультації спеціалістів.

       За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я кожна восьма людина у світі живе з певними психічними розладами, які можуть вплинути на фізичне здоров'я, благополуччя, взаємодію з іншими людьми. Погіршення ментального здоров’я також спостерігається у підлітків та молоді, особливо зараз, коли великі потрясіння, зумовлені війною, все частіше трапляються у нашому повсякденному житті.

       Тому в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою дружиною Президента Оленою Зеленською, та в рамках флагманського проєкту «Мистецтво допомагати», впровадженого Міністерством культури та інформаційної політики України, для бібліотекарів НБУ для дітей був організований семінар-практикум «Ментальне здоров’я: як зберегти психологічну стійкість в умовах воєнного стану» за участі доктора психологічних наук, професора кафедри управління університету ім. Б. Грінченка, ментора, коуча, тренера професійно-психологічного тренінгу Валерії Міляєвої.

       Валерія Робертівна розповіла учасникам заходу про головні аспекти ментального здоров’я, про те, як у важких умовах воєнного стану вміти залишатися емоційно стійким та психічно здоровим, про основні інструменти подолання ментальних бар’єрів у воєнній реальності. Також слухачів ознайомили із новими книжковими надходженнями літератури даної тематики із фондів нашої бібліотеки.

       Піклуйтеся про себе та про своє ментальне здоров’я, адже саме від нас залежить наш внутрішній стан та якість нашого життя!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей