Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Чароцвіт»

       Уявіть, що було б, якби в нашому світі зникли рослини. Як змінився б наш світ! Він став би сірим і нецікавим, без рослин не могло б існувати саме життя на Землі, адже вони виробляють кисень і поглинають вуглекислий газ. На жаль, у зв’язку з екологічною ситуацією, у нас в Україні багато видів рослин на межі зникнення і вже занесені до Червоної книги України. Як врятувати їх, як зберегти чарівний різнобарвний рослинний світ?

       Саме про це сьогодні спілкувалися у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку другокласники однієї із київських шкіл із дитячою письменницею Світланою Вертолою, яка презентувала збірку «Чароцвіт», у створенні якої взяли участь 18 письменників. Пані Світлана також зачитала уривок своєї казки «Ковилове Різдво» та провела для дітей пізнавальні інтерактивні ігри.

       Бібліотекар розповіла дітям про те, яку роль відіграють рослини в нашому житті, навела чимало цікавих фактів про представників рослинного світу, звернувши увагу на книжкову виставку пізнавальної літератури даної тематики із фондів бібліотеки.

       Завершився захід чудовим майстер-класом – виготовленням дивовижної квітки сон-трави, яка теж знаходиться на межі зникнення.

       Збережемо для наших майбутніх поколінь яскравий рослинний світ, який так милує око і так потребує нашого захисту!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей