Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Голодомор. Про що розповідають пам’ятники

       Годомор це наша пам’ять, спільний біль — немає в Україні жодної сім’ї, яку б не зачепила ця трагедія. Мільйони наших родичів, односельців, земляків — це не просто жертви режиму, це винищені носії родинних традицій, моральних підвалин, духовних цінностей.

       День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Напередодні цього дня у відділі мистецтв відбулася година-пам’яті «Голодомор. Про що розповідають пам’ятники». Читачі однієї із київських шкіл дізналися про класичний приклад радянського геноциду, його найдовший і найширший експеримент над людьми, а саме — винищення української нації. Діти дізналися, що таке колективізація, розкуркулення, «закон про 5 колосків» та «чорні дошки».

       Україні важливо відновити історичну справедливість і зберегти пам’ять про трагедію. Пам’ятники та меморіали — це пам’ять усього людства про світлі й темні сторінки історії. Відвідувачі подивилися презентацію про пам’ятники жертвам голодоморів, встановлені в Україні та закордоном, анімаційний фільм «Мене звати Євгенія Сакевич-Даллас» (картину надав Національний музей Голодомору-геноциду), присвячений історії громадської діячки, художниці, україномовної письменниці, яка більшу частину свого життя прожила у Європі та США, та виставку плакатів під назвою «ГOЛOДOМOР», у якій мисткиня Юлія Федорович розповідає історію голодомору.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей