Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

В мирі з собою та іншими

Любов виникає з любові,
коли хочу, щоб мене любили,
я сам перший люблю.
Григорій Сковорода

       Щороку 16 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день толерантності. Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності. Підписанти вказали, що ухвалюють Декларацію «... відчуваючи занепокоєння у зв'язку з актами нетерпимості, насильства, тероризму, ксенофобії, агресивного націоналізму, расизму, антисемітизму, відчуження, маргіналізації та дискримінації щодо національних, етнічних та релігійних і мовних меншин, біженців та мігрантів...».

       У різних країнах світу у цей день проходять акції, спрямовані проти різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.

       Толерантність – це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, але адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їхні права та свободу, сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом установлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу.

       Вчені виділяють багато різних видів толерантності: міжособистісна, гендерна, вікова, расова, національна, релігійна, освітня, соціальна тощо. Саме міжособистісній толерантності й була присвячена зустріч із вихованцями однієї з київських шкіл, що відбулася 15 листопада у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку спільно з психологічною службою бібліотеки.

       Година промайнула непомітно і була дуже насиченою. Діти ознайомилися з поняттям «толерантність», передивилися анімаційні фільми цієї тематики. Цікавою для них була участь у психологічному тренінгу, що проводили психологи Владислава Цибульська і Анна Руднік. Діти мали змогу на практиці відпрацювати вміння казати компліменти й отримувати їх; побачили, які наслідки мають отримані образи та приниження тощо.

       Вдалим доповненням заходу була виставка книжок, в яких йдеться про чуйність, людяність, терпимість і небайдужість.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей