Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майдан. Україна. Шлях до свободи

       У відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку 20 листопада провели урок мужності, присвячений Дню Гідності та Свободи. Революція Гідності залишила глибокий і незабутній слід в історії України. Її ідеали, надії й рішення змінили наше відношення до своєї держави, до її символів. Саме на Майдані народилася українська нація, народ якої готовий стояти до кінця та захищати свою незалежність і волю навіть ціною власного життя.

       Дев’ятикласники, які завітали на захід, не пам’ятають революцію, адже їм було 4-5 років. Тому доречною стала розповідь про хронологію подій тої зими. Відео учасників Євромайдану та уривки новинних повідомлень ЗМІ допомогли візуалізувати усе, що відбувалося десять років тому. Найбільшу увагу та емоції у підлітків викликали яскраві деталі, що мали безпосереднє відношення до Майдану: тривожний набат із дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря, шини та канапки, які звозили кияни на Майдан, бруківка та коктейлі Молотова. Зовсім по-особливому після початку революції українці почали відноситися до гімну та прапору своєї держави.

       Не залишила байдужими читачів і розповідь про сміливість захисників барикад, які майже з голими руками відбивали спроби силовиків «зачистити» Майдан. Присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні.

       Вдалим доповненням до розповіді стала тематична книжкова виставка.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей