Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Скорботна пам’ять поколінь

       Голодомор 1932-1933 років забрав життя мільйонів українців. І досі Україна тужить та плаче за своїми невинно убієнними винищеними дітьми. Ця тема – дуже важка та болюча не тільки для дітей, а й для дорослих. Але замовчувати про те недалеке минуле, коли нас хотіли знищити і зламати, що і наразі відбувається, ми не маємо права.

       У переддень дев’яностих роковин Дня пам’яті жертв Голодомору в читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку відбулася година-спомин «Скорботна пам’ять поколінь» для четвертокласників однієї з київських шкіл. Під час заходу школярам пояснили значення слів «геноцид», «голодомор»; розповіли, як тодішня влада вирішила знищити працьовитий український народ, забираючи весь урожай. Бібліотекар ознайомила присутніх з відеодобірками – спогадами очевидців та фрагментом з художнього фільму, де розкрито злочини проти нашого народу. Також учням представили тематичну виставку у фоє бібліотеки, де картини оживають за допомогою спеціальної програми у телефоні. Змістовним доповненням стали і книги сучасних українських авторів, у яких без загрози для дитячої психіки можна більше дізнатися про сумнозвісні події того часу та долучитися до історичної пам’яті народу.

       Як не шаленіють злі сили, наш український народ витримає, виживе і завжди буде відстоювати свої духовні та культурні традиції, бо ми пам’ятаємо своє гірке минуле. І обов’язково 25 листопада запалимо свічку пам’яті як символ вшанування жертв цієї трагедії, як символ віри у нашу Перемогу.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей