Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

День Святого Миколая!

      Найочікуваніша подія у всіх діточок — день Святого Миколая Чудотворця, який святкують 6 грудня! Святий Миколай завжди допомагає бідним та знедоленим, він справжній захисник дітей, дарує внутрішню силу віри в добре слово та добрий вчинок!

      З нагоди свята до Національної бібліотеки України для дітей завітали другокласники однієї з київських шкіл на захоплюючий інтерактивний захід!

      Чи знаєте ви, ким був Святий Миколай, де він народився? Сьогодні ми читали чудову книжку «Йдуть свята» Моніки Утник-Стругала, зокрема історію «У день святого Миколая», з якої дізналися багато цікавинок. Святий Миколай народився у Туреччині та походив з багатої родини. Незважаючи на великі статки, жив скромно та допомагав іншим. Завдяки книжці ми мандрували іншими країнами, дізналися, як вітає дітей Святий Миколай за межами України. А ви знали, що у Голландії свято починається з 11 листопада та триває до 5 грудня, а нідерландські дітлахи отримують подарунки від чарівника Сінтерклааса. У Німеччині Святий Миколай перевіряє – чисте взуття чи ні, бо як ні, то кладе замість подарунка гнилу картоплину або вугілля! У Бельгії біля будинків розкладають сіно, аби головний помічник – кінь Святого Миколая – міг підживитися!

      Наші діти не тільки чемні, а ще й кмітливі та розумні! Розгадали усі загадки та дізналися, яким ще звірятам приготував подарунки Святий Миколай!

      Розгадати святкову головоломку? Це захопливе завдання для наших учасників! Учні повинні були розшифрувати намальовані предмети та правильно заповнити кросворд, а в кінці кросворду розгадати задумане слово! У нашому випадку це «Колядка», отже зрозуміло, до якого наступного свята вже треба починати готуватися! Учні були дуже раді розгадати святкову головоломку та заспівали для нас «Щедрик», пообіцявши на Різдво завітати з колядками!

      Хто допомагає святому Миколаю? Правильно, янголятка! Тому наостанок ми провели з нашими друзями майстер-клас «Паперові Янголи» – розфарбовували, вирізали та клеїли. Тепер кожен наш учасник має власного чарівного янголятка!

      Дякуємо вдячним учням за проведене разом свято! До нових зустрічей!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей