Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Брусилівський культурно-просвітницький десант

      Національна бібліотека України для дітей завжди рада щирій дружбі та конструктивному партнерству. Такими є наші стосунки з Київською торгово-промисловою палатою України. Незважаючи на те, що пряме покликання ТПП – розвиток економіки країни та наповнення державної казни, вищезазначена організація велику увагу приділяє благодійності та промоції духовних цінностей.

      От і 28 грудня на запрошення віцепрезидента Київської ТПП ми радо вирушили на зустріч з дітьми та бібліотекарями Брусилівської територіальної громади Житомирщини. Брусилівщина зустріла нас гостинно і сонячно. Перша зупинка – село Ставище. Відвідуємо багатодітну родину Гомонюк – будинок сімейного типу, де виховується 9 дітей: 5 хлопчиків і 4 дівчинки. Радості дітей немає меж. Адже Володимир Коляденко привіз їм від різних підприємств купу гостинців, серед яких домашній текстиль, продукти харчування, одяг і взуття, солодощі… Діти допомагають розвантажувати машину, завалюють подарунками пів кімнати. Їхні оченята блищать від захвату. Бо за останні 2 тижні мама на випічку для дітей лише муки витратила 30 кг. Мама Оля щасливо демонструє нам мистецьку стіну, оформлену дитячими малюнками від підлоги до стелі. Вона щиро дякує благодійникам, бо родина зустріне Новий рік за багатим і щедрим столом. На згадку про зустріч – тепле фото біля ялинки. А на ялинку генеральний директор НБУ для дітей Алла Гордієнко, віцепрезидент Київської ТПП Володимир Коляденко та діти почепили янголів-охоронців з передбаченнями на 2024 рік від читачів головної дитячої книгозбірні країни.

      Наступна зупинка – Соловіївська гімназія. Там на нас чекали багато батьків, дідусів і бабусь, які привели своїх дітей та онуків на зустріч зі столичними гостями. 29 дітей початкової школи одержали солодкі подарунки та журнали «На крильцях янгола» та «Малюк Котя». Усього у гімназії навчаються 77 учнів.

      У селі Соболіівка ми відвідали незаможну родину Головащуків, у якій зростають 11 дітей. Найстарший, Ярослав, вчиться у 10 класі, найменшому Андрійку – всього 1 рік. Дітям знадобляться усі подаровані благодійниками речі: і курточки, і подушки, і ковдри, і рушники, і продукти харчування. Провізії вистачить надовго.

      І от ми вже у Брусилові в центральній універсальній публічній бібліотеці. Тут зібралися представники органів місцевої влади, усі бібліотекарі громади, а також родини з прийомними дітьми. Володимир Коляденко щедро обдарував родини, а Алла Гордієнко виступила перед бібліотечною спільнотою Брусилівщини. Місцеві бібліотекарі працюють завзято і наполегливо, проте, як виявилося, мають багато проблем. Генеральний директор підказала колегам шляхи їх вирішення, запросила усіх на гостину до НБУ для дітей. Також бібліотекам Брусилівщини подарувала нові книги для поповнення фондів.

      На завершення програми візиту наш культурно-просвітницький десант завітав до Брусилівського історичного музею імені Івана Огієнка. Директор музею провела для нас неймовірно змістовну екскурсію, повідавши про життя і творчість геніального митрополита Іларіона – уродженця Брусилова. Поїздка була корисною і потрібною, ми дякуємо нашим партнерам за співпрацю і підтримку бібліотечної сфери.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей