Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Зустріч із режисером історичного фільму «Тарас. Повернення» Олександром Денисенком

         До 210-річчя від дня народження Т. Шевченка у відділі мистецтв відбулася зустріч із заслуженим діячем мистецтв України Олександром Денисенком, режисером та автором історичного художнього фільму «Тарас. Повернення». Відомий український письменник, драматург та сценарист, актор і досвідчений шевченкознавець розповів дітям багато цікавого про власний шлях у мистецтві та презентував свою нову роботу — екранізацію однойменного роману «Тарас. Повернення». Для написання цього твору Олександру Денисенку знадобилися десятки років занурення у наукову та творчу Шевченкіану. Митець взяв за основу дослідження щоденника Т. Шевченка, який той почав вести наприкінці свого заслання в Новопетровській фортеці в казахських степах. Сценарій до фільму виграв Міжнародний конкурс кіносценаріїв до 200-річного ювілею Шевченка у березні 2012-го року та переміг на конкурсному відборі Держкіно. Автор фільму розповів, як відбувалися зйомки у київській фортеці Косий капонір, на півострові Мангистау у Казахстані та на Одещині.

        У рамках проєкту «Будь патріотом! Дивись своє – українське!» читачі переглянули повнометражну стрічку, завдяки якій відкрили для себе маловідомі сторінки життя Тараса Шевченка під час його заслання. Майстерна операторська робота Олександра Кришталовича, містичний спів Katya Chilly та музика Мирослава Скорика створюють неповторне враження. Яскраві образи героїв створили на екрані актори Анна Топчій та Борис Орлов, Юрій Шульган та Богдан Бенюк. У нестерпних умовах заслання, «в тюрмі без кордонів» Тарас Шевченко зумів вижити, зберігши гідність та людяність. Фільм «Тарас. Повернення» відкриває нові грані душі Поета, спонукаючи кожного знайти власну відповідь на вічне запитання, що є справжнім у цьому житті, а що – лише мара. Людяність і шляхетність перемагають у фільмі. Людяність і шляхетність повинні перемогти і нині, у час великих випробувань і потрясінь для кожного з нас. У час, коли сотні тисяч героїв виборюють свободу і незалежність України.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей