Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Наш

        Крим – чарівний півострів із яскравою природою та гостинним корінним народом. Країна, яка має багатовікові традиції та історію. Народ, який століттями цілеспрямовано знищувала росія.

        Прикриваючись міфами про «споконвічно російську землю», про міста «російської слави», скажені сусіди у 2014 році анексували півострів, щоб створити плацдарм для подальшого захоплення території України.

        26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополь. Під час історичного екскурсу у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку мова йшла не тільки про 10 років із дня анексії, але і про всю історію півострова. Дев’ятикласники однієї із київських шкіл переглянули відео про різні етапи розвитку Кримського ханства, про створення Кримської народної республіки на чолі із Номаном Челебіджіханом, про трагічні події 1944 року, коли відбулася депортація кримських татар, про їхню подальшу боротьбу за власну державу. Окремо бібліотекар акцентувала увагу підлітків на фейках про «подарований» Україні півострів, про сфальсифікований референдум, про рух опору, який діє зараз на анексованій території Криму.

        Гарним доповненням заходу стала тематична книжкова виставка.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей